Shakshuka je zasitan doručak nakon kojeg nećete biti gladni do večere. Imamo recepte
"NEŠTO kao sataraš ili shakshuka, a stavila sam luk, papriku, patlidžan, cherry rajčice, pire od bundeve, baby špinat i domaća jaja. Kruh je s domaćim kvascem i bundevom", napisala je u svojoj objavi u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? čitateljica Vanja Vukadinović.
Jaja, rajčice, tortilje
Jelo o kojem je riječ je shakshuka - jednostavan i poprilično zdrav obrok koji se rado jede u Izraelu i drugim dijelovima Bliskog istoka i Sjeverne Afrike. To je jednostavna kombinacija pirjanih rajčica, luka, češnjaka, začina i lagano poširanih jaja u tom crvenom umaku. Hranjivo je, zasitno i jednostavno, pa je i nama često na jelovniku.
Naravno, uvijek u umak možete dodati namirnice koje imate kod kuće i ta je svestranost još jedna prednost ovog jela, a jesti ga možete uz tostirane integralne tortilje, raženi ili kruh od kiselog tijesta, pa čak i rižine, kukuruzne ili krekere od raznih sjemenki.
U nastavku vam donosimo nekoliko recepata, a vi nemojte zaboraviti biti kreativni i u umak uz rajčice dodati i drugo povrće, baš kao i naša čitateljica s početka priče.
Shakshuka
Pikantna shakshuka
Zelena shakshuka
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati