Dobili smo recept za pohanog piceka iz genijalnog Ficleka
ZANIMLJIVA ponuda street fooda na Fuliranju (Strossmayerov trg u Zagrebu, nedaleko od Glavnog kolodvora i Zrinjevca) uključuje već dobro poznate adventske klasike, od kobasica u Institutu za kobasice Mate Jankovića, ali i modernija adventska izdanja što se hrane tiče, pa je tu i, primjerice, Torikaya s istočnjačkim divotama, a kao šećer na kraju pojavio se i Briocherie sa slasnim crumbleima.
Na jednoj od kućica smjestila se i poznata zagrebačka old school gostionica Ficlek, gdje su ponudili poznata zagrebačka jela - sendvič s pohanim picekom i burger s faširancem, kao i tradicionalne štrudle s jabukama i višnjama.
Kako smo mi jedni od onih koji obožavaju pohanu piletinu i nikad nam neće dosaditi, kad smo vidjeli Ficlekov sendvič s pohanim picekom, morali smo se dokopati njihovog recepta. I dali su nam ga pa sad trčimo doma napraviti ga u svojoj izvedbi.
U nastavku možete pronaći recept, a ako ste prelijeni da slažete ovaj sendvič kod kuće, znate gdje vas čeka. Tako je, na Fuliranju.
Kako napraviti Ficlek piceka?
Za pripremu njihovog sendviča s pohanom piletinom bit će vam potrebni otkošteni pileći zabatci, jaja, oštro brašno, krušne mrvice, sol i papar. Odlično se slaže s domaćim tartarom, a za njega ćete trebati majonezu, kiselo vrhnje i kisele krastavce. Sve se to ušuška u mekano kukuruzno pecivo s miksom lisnatih salata i to je to.
Recept s točnim količinama sastojaka i koracima pripreme koje smo dobili iz Ficleka možete pronaći na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati