Domaći chef popljuvao Hell's Kitchen: Hrvatska zaostaje, emisija promiče agresivu
MATIJA JAGIĆ, bivši chef zagrebačkog bistroa Brokenships, sada freelance chef i konzultant, na Threadsu je kritizirao Hell’s Kitchen Hrvatska i pojasnio zašto promiče krivu sliku o tom poslu. Njegov status prenosimo u nastavku.
"Emisija promiče negativnu sliku kuharskog posla"
"1/3 U ovom modernom dobu vidim promjenu pristupa u upravljanju restoranima. Tradicionalne metode, inspirirane agresivnim stilom poput one koju povezujemo s Gordon Ramsayjem ili Marcom Pierrom Whiteom, više ne odražavaju suvremene vrijednosti. Kroz vlastito iskustvo, prepoznajem da te metode, koje su se smatrale jedinim načinom učenja dugoročno donose više štete nego koristi.
2/3 Vjerujem da vođenje restorana treba poticati kreativnost, raznolikost i razmjenu ideja među kuharima, umjesto agresivnosti koja je nekada bila tolerirana. Vjerujem u pristup koji gradi timsku atmosferu, omogućavajući svakom članu tima da razvija svoje vještine i doprinosi inovacijama. Takvi restorani ne samo da privlače talente i razvijaju pozitivan ugled, već i pozitivno doprinose evoluciji kulinarske industrije.
3/3. Emisija promiče negativnu sliku kuharskog posla, sugerirajući mladima da ih očekuju isključivo uzbuđenje, adrenalin i stres, bez naglaska na pozitivnim aspektima karijere. Pogotovo je privlačna onima koji vole dozu agresivnosti. Takav pristup definitivno doprinosi razvoju njihovih kulinarskih vještina sve do trenutka dok ne dožive 'burn out'. Emisija ne samo da potiče negativnu dinamiku u kuhinjama, nego i svjedoči o tome da Hrvatska još uvijek zaostaje za svjetskim trendovima u kulinarstvu", napisao je Jagić.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati