Jedan sendvič ovdje košta više od 10 eura i teži po pola kilograma, probali smo ih
S OBZIROM na to da ste naš prošli tekst o sendvičima čitali kao da sutra ne postoji, evo još malo sendviča. I da, i ovi su skupi. Zaputili smo se do Mangie, sad već poznate zagrebačke destinacije za sve koji žele i vole pojesti bilo što talijansko.
Salumeria i paninoteka Mangia smještene su u Medulićevoj ulici, u centru Zagreba, jedna pored druge, no prostori su odvojeni. Salumeria je trgovina koja prodaje doslovno sve što vam srce poželi, od tjestenine, brašna (bitno za sve amaterske pizzaiole) i pesta do alkohola i slatkiša. Osim ove u Medulićevoj, postoji i još jedna u Tomašićevoj ulici.
U paninoteci se, pak, jedu krafne, kolači, popularni sicilijanski cannoli, ali i Mangini slavni sendviči, odnosno talijanski panini. Sve što ovdje možete naći od sastojaka je iz Italije, od focaccie, narezaka, ukiseljenog povrća ili onog u ulju, pesta i namaza, a jedino su bosiljak i rikula hrvatski.
U ponudi je brdo opcija, a mi smo bili tako dobri pa smo vam napisali sve kombinacije da se ne morate mučiti čitajući s ove fotografije gore (cijene su 10.50 ili 11.50 eura, ovisno o sastojcima, a jedan složeni sendvič teži oko pola kilograma).
Trentino Speck: focaccia genovese, Speck Val Rendena, provola affumicata, krema tartufata, krema pecorino, rikula
Il Padrone Roastbeef: focaccia genovese, roastbeef, namaz od vrganja, grana padano, rikula, balsamico krema
Vegetariano: focaccia s rajčicama i maslinama, krema od artičoka, grilani patlidžan, vrganji, rikula
Selvaggio Tartuffo: focaccia genovese, mortadela od vepra s tartufima, burrata, rikula
Porchetta: focaccia genovese, porchetta trevigiana, krema od vrganja, grilani patlidžan, cherry rajčice, rikula
Formaggino: focaccia genovese, krema pecorino, pesto genovese, burrata, grana padano, provola affumicata, cherry rajčice, svježi bosiljak
Maestro Prosciutto: focaccia genovese, toskanski pršut, straciatella, grana padano, rikula
Magnifico Cotto: focaccia genovese, prosciutto cotto, straciatella, pesto genovese, cherry rajčice, svježi bosiljak
Spettacolo Mortadella: focaccia genovese, mortadela s pistacijama, krema pecorino, grilani patlidžan, svježi bosiljak
Toscano Salama: focaccia genovese, salama finocchiona, pesto genovese, grana padano, cherry rajčice
Calabrese Piccante: focaccia genovese, spianata piccante, gorgonzola dolce, straciatella, svježi bosiljak
Kupili smo Il Padrone Roastbeef i Spettacolo Mortadelu
Idemo prvo od boljeg, a to je Spettacolo Mortadela. Mortadela je odlična, krema od pecorina taman lijepo slana i sve skupa je iznimno ukusno. Jedina mana je što je malo teže pregristi koru grilanog patlidžana, a što se focaccie tiče, nije najbolja koju smo jeli u životu. Svejedno, vrlo bismo rado još puno puta pojeli ovaj sendvič.
Idemo sad na Il Padrone Roastbeef. Problem kod ovog sendviča je što bi zvijezda trebala biti roastbeef, no zapravo se meso nimalo ne osjeti jer namaz od gljiva preuzima sav okus, čak se ne osjeti ni redukcija aceta. Kad jedemo meso, onda volimo i osjetiti okus, o kojoj god vrsti da se radi, a ovdje je, nažalost, taj dio izostao pa ga ne bismo naručili opet. A kakvi su vama sendviči iz Mangie? Recite nam u anketi.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati