Kako poširati jaje a da ne izgubite živce? Znamo super trik
MNOGI vole jesti poširana jaja, no ne vole ih svi pripremati. Naime, ova metoda pripreme jaja ne polazi svima za rukom jer se često može dogoditi da se bjelanjak razdvoji ili da se žumanjak raspadne. No uz nekoliko trikova, poširanje će vam ići kao od šale.
Što je poširanje?
Poširanje podrazumijeva kuhanje u vodi koja tek što nije zavrela, pri čemu će se bjelanjak uhvatiti za žumanjak, što će rezultirati kuhanim bjelanjkom i tekućim žumanjkom koji se savršeno prelijeva preko kruha ili sendviča. Upravo zato poširana jaja mnogima su omiljen odabir za doručak.
Kako napraviti savršena poširana jaja?
Za poširanje je najbolje koristiti svježe jaje koje ćete prvo procijediti, a zatim ćete ga staviti u grabilicu za juhu koju ste prethodno malo nauljili. U međuvremenu u lonac stavite litru vode i žlicu octa ili limunovog soka i pustite da zavre.
Kada voda zavre, smanjite vatru i jaje polako ispustite u vodu, kao što je prikazano na videu. Kuhajte u vodi dvije minute ako želite da vam se žumanjak razlijeva ili četiri minute ako želite da bude malo tvrđi. I to je to - poširano jaje stavite na tost, sendvič ili komad kruha i uživajte!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati