Mek Per's: Hamburgeri kao nekad, samoposluga i papirnate čaše
MEK PER'S je dosta poznato zagrebačko mjesto (Zagrebačka cesta 194, Rudeš) s old school hamburgerima, a čini se kako je pun gotovo uvijek. Otvoren je sada već davne 2008. godine, a da je posjećen i to da ga ljudi vole, govori i, u trenu pisanja ovog teksta, 5850 Google recenzija s prosječnom ocjenom 4.7. U nastavku možete naći par zanimljivijih.
"Dobre cijene, velike porcije"
"Interijer je nevjerojatan, poput zalogajnice u klasičnom američkom stilu. Hrana je odlična, cijene su normalne, a osoblje vrlo ljubazno, uslužno i ljubazno. Ovo mjesto je jako dobro za brzinski zalogaj", zadovoljan je Antonio.
"Ovo je sjajno mjesto. Dugo se nije promijenilo i to je u Hrvatskoj prava rijetkost. Obično počnu s dobrom hranom, a završavaju s lošom, ali ne i ovdje. Loša strana - cijene su im malo previsoke po meni, ali ok. Zanemarit ću sve dok se hrana ne promijeni. Probala sam gotovo sve na jelovniku i sve je jako dobro", piše Ivana.
"Nakon što sam na televiziji vidio toliko američkih zalogajnica u stilu 50-ih, bilo je prilično nadrealno iskustvo jesti u jednoj. Mjesto je uredno organizirano i čisto, osoblje je ljubazno, glazba se savršeno uklopila u prostor. Burgeri su fini i cijena je dobra, kao i veličina porcije. Vraćam se opet, nadam se uskoro, ne toliko zbog hrane, koliko zbog ambijenta", napisao je Robert.
"Odlično mjesto za pojesti hamburgere ako ste s prijateljima. Neka jela imaju duhovite nazive, a sama zalogajnica je uređena kao retro zalogajnica iz 50-ih/60-ih. Osoblje jako ljubazno. Preporučujem svima koji traže dobru hranu i smijeh, odlično mjesto", opisuje Dejan svoj posjet Mek Per'su.
Ipak, nisu svi oduševljeni
Kristijan je primijetio kako nisu isti kao na početku: "Hrana nije dobra kao prije. Porcije su manje, a hrana manje kvalitetna. Ono što je nekoć bio odličan restoran sada je samo prosječan."
"Obični hamburgeri, nisam puno očekivao, ali ovo je imalo onaj osjećaj 80-ih. Ništa loše u njima, nemojte me krivo shvatiti, ali ovo su obični normalni hamburgeri. Danas, kada imate inflaciju hamburgerdžinica po cijelom Zagrebu, ovaj kao da je zapeo u prošlom vremenu. Meso je taman, mislim da je njihova politika bolje da ide u širinu nego u visinu. Jeo sam ovdje nekoliko puta, možda bih ga prije nekoliko godina ocijenio s 4, a možda i s 5 zvjezdica, ali sada, iskusniji, ne bih dao više od 3 zvjezdice. Ipak, ljudi rado dolaze ovamo, cijene su normalne", zaključuje Hrvoje.
U anketi nam recite volite li više današnje, moderne burgere s brioš pecivom i debljom pljeskavicom ili burgere kao nekad, u velikom, prepoznatljivom hambi pecivu i s tankom pljeskavicom.
Probali smo Mek Per'sov hamburger
Iako na meniju imaju burgere, pizze, tortilje, pohano, pa i slatko, odlučili smo se za klasik i naručili hamburger s prženim krumpirićima i Pepsijem koji dobijete u plastičnoj boci, a uz to papirnatu čašu.
Sve se odvija na principu samoposluge - kod ulaza je blagajna na kojoj se naruči i plati, a što se nudi, možete pogledati na ekranu iznad blagajne. Imaju i plastificirane jelovnike, no na ovom koji smo dohvatili s obližnjeg stola nije bilo cijena pa je to malo nezgodno. Svejedno, stavit ćemo ga ispod da možete pogledati što sve nude.
U stilu američkog dinera
Kako se može zaključiti i iz recenzija na Googleu, prostor je uređen u stilu američke zalogajnice (eng. diner), s odjeljcima u obliku klupa i prigodnim ukrasima po zidovima. Tko voli, bit će mu simpatično. Nas nije baš oborilo s nogu, no to je stvar ukusa.
Nismo naručivali nikakve Zloburgere po kojima su dosta poznati jer nam općenito predimenzionirana hrana nije privlačna, Inače, Zloburger je hamburger od 650 grama, košta 55 kuna / 7.30 eura i s osmijehom na licu ga dovrše samo najhrabriji.
Samo hamburger košta 35 kuna / 4.65 eura, a meni u kojem su hamburger, krumpirići i gazirano piće 60 kuna / 7.96 eura. Hamburger je neki prosječni hamburger, kakav se jeo devedesetih - žilavo hambi pecivo, ultratanka pljeskavica, umak koji nećete ni zamijetiti i sve skupa presuho. Krumpirići su neshvatljivo loši, iako nisu bili gnjecavi, no jednostavno nisu imali onaj okus pomfrita upravo izvađenog iz vrućeg ulja.
Možda je problem u tome što smo se razmazili onim slasnim burgerima s debelom pljeskavicom, brioš pecivom i upgradeanim umacima kojih je po gradu hrpa i jednostavno se više ne možemo prešaltati na ove old school. No, ako se netko od vas baš zaželio jednog takvog, Mek Per's radi od ponedjeljka do subote od 10 ujutro do 11 navečer, pa probajte.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati