Hrenovka u siru i tijestu pa pržena u ulju? Ljudi diljem svijeta ovo obožavaju
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo objavu s K-dogom, poznatim korejskim hot dogom koji je specifičan po tome što se hrenovka oblaže tijestom, nerijetko prije toga omota i topivim sirom, a zatim prži u dubokom ulju.
Ovaj popularni ulični snack bio je hit na Azijskom festivalu koji se prošlog ljeta održao u Zagrebu, a bio je dostupan i u klasičnom izdanju samo sa sirom. Više o tome možete saznati ovdje, no čini se kako ste se i vi zarazili ovim korejskim jelom pa sad K-dog pripremate i doma.
Članica naše grupe Mari Aim podijelila je fotografije izrade i konačnog rezultata, a i vi možete napraviti isto s uputama koje vam donosimo u nastavku.
Kako napraviti K-dog?
Trebat će vam:
- 6 hrenovki, kobasica (kuhanih) ili duguljastih komada sira
- 3 para drvenih štapića za ražnjiće
- 1 šalica krušnih mrvica
- ulje za prženje granulirani
Za smjesu kojom se oblaže hrenovka:
- 1 i 1/4 šalice glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 125 ml hladnog mlijeka
- 1 jaje
Na drvene štapiće nabodite hrenovke, kobasice ili mozzarellu, pa stavite u hladnjak dok radite smjesu za oblaganje. Za smjesu stavite brašno, šećer, sol i prašak za pecivo u veliku zdjelu, ulijte mlijeko i dodajte jaje. Umutite da nastane smjesa bez grudica. Tijesto bi trebalo biti vrlo gusto i ljepljivo.
U posudu u kojoj će se pržiti ulijte ulje, tako da bude dovoljno duboko da pokrije cijelu hrenovku nakon što se hrenovka stavi unutra. Svaku hrenovku/sir obložite smjesom, pa uvaljajte u krušne mrvice.
Na vruće ulje stavljajte po 2-3 hrenovke da se ne rashladi previše. Pržite nekoliko minuta sa svake strane, dok tijesto ne postane tamno zlatno smeđe i dok ne bude pečeno. Začinite majonezom ili kečapom. Mi preporučujemo sriracha mayo.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati