Prevrnuti kolač od jabuka radit ćete barem jednom tjedno, imamo recept
VEĆ SMO vam u nekoliko navrata pisali o odličnim slasticama s jabukama - od nezaobilazne prhke pite od jabuka i mini pita od jabuka iz kalupa za muffine pa sve do jednostavnog kolača od jabuka s dodatkom cimeta. Svi ovi kolači mirisom i okusom podsjećaju na jesen, a sada smo pronašli još jedan takav.
Riječ je o prevrnutom kolaču od jabuka naše čitateljice Mire Zvijerac, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila recept iz svoje bilježnice s receptima. Sastojci za ovaj kolač vrlo su bazični, a tvore ukusnu slasticu za koju će vas svi tražiti recept.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam biti potrebno sve ono što već vjerojatno imate kod kuće, u hladnjaku ili smočnici, a ako u dvorištu imate stablo jabuke ili ste ih kupili u trgovini, ovo je odličan recept za iskoristiti ih. Trebat će vam:
- nekoliko jabuka
- maslac
- jaja
- glatko brašno
- šećer
- ulje
- mlijeko
- prašak za pecivo
- vrhnje za šlag.
Kako se priprema
Jabuke ogulite, izrežite na kolutove pa poredajte u tepsiju u kojoj ste prethodno otopili maslac. Stavite u pećnicu na nekoliko minuta da jabuke omekšaju. Od preostalih sastojaka umutite smjesu za biskvit pa smjesu prelijte preko omekšalih jabuka, vratite u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta na 180 stupnjeva.
Dok se kolač peče, dobro izmiksajte vrhnje za šlag. Pečeni kolač izvadite iz tepsije i okrenite ga na drugu stranu, tako da biskvit bude dolje, a jabuke gore. Preko ohlađenog kolača stavite tučeni šlag, a zatim stavite u hladnjak da malo očvrsne. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.