Probali smo što će se jesti na Fuliranju
DANAS smo u zagrebačkoj Laubi imali priliku kušati što će se sve jesti na ovogodišnjem Fuliranju. Kućice će nuditi neke top stvari, a ondje će biti Nebo by Deni Srdoč, Izakaya Davora Bienenfelda s asian fusionom, Picnic, Tomljanovićevo kužinavanje, Palfi i Full Circle, Beg's s plant-based ponudom, Punch House, Institut za kobasice by Mate Janković, Boogie Lab, Good Food, Pizza Social Club, Briocherie, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Rougemarin i Bistro&Pizzeria Public.
Nebo by Deni Srdoč
Prvi je na redu bio burger Denija Srdoča. Dry age pljeskavica i šampinjoni zvijezde su ovog burgera s divnim slatkastim pecivom koji je sveukupno jako ukusan i intenzivan, a osim njega, bit će na njihovoj adventskoj kućici i kaneloni sa salsom te obrazi crne slavonske svinje u burritu.
Pizza Social Club by Ivan Badžek
Zatim je na red došla pizza Ivana Badžeka koji stoji iza Instituta za pizze, a koji se drži svoje provjerene recepture za pizzu s napoletanskim tijestom koju priprema odlično. Jednom prilikom smo za tijesto koje priprema dobili i recept, ovdje je.
Nudit će pet vrsta, od toga i jednu bijelu pizzu. Margherita je već dobro poznat klasik, Pizzaiolo je njihova varijanta margherite koja je nadograđena pršutom, rikulom i cherry rajčicama, Bianca je s bijelim sosom s ricottom, mozzarellom, orasima, špinatom, Pepperoni s dvije vrste ljutih kobasica i svježim čilijem te Panceta s kuhanom šunkom, dimljenom rolanom pancetom i svježim lukom.
Full Circle by Marko Palfi
Marko Palfi, jedno od najjačih imena po festivalskim kuhinjama, predstavio je bunse s prženom piletinom i loaded friese. Uvijek savršeno, čovjek baš kuži dobar junk food, pa ne sumnjamo da će ovo jelo planuti čim Fuliranje krene.
Beg's
Eduard Beg će na svojoj Beg's kućici, kao i uvijek, nuditi jela bez namirnica životinjskog porijekla, a neka od jela koja nudi u ovom adventskom izdanju Beg's plant-baseda su burek-sarma, tikka masala i dan-dan piletina.
Kužinavanje by Damir Tomljanović
Damir Tomljanović, inače jedan od sudaca u Masterchefu, na Fuliranju nastupa pod brendom Kužinavanje. Probali smo njegov burger od somuna s kobasicom, ljubičastim brzo ukiseljenim lukom i ribanim svježim bijelim kupusom.
I moramo priznati kako nas je izgled ugodno iznenadio, ali ne koliko okus. Osvježavajući umak i salata, dobra kobasica, mekan i elastičan somun - ovo bi mogao biti hit.
Institut za kobasice by Mate Janković
Mate Janković će s Institutom za kobasice na Fuliranje donijeti svoje kreacije s kobasicama, a mi smo danas imali priliku probati onu od junetine na foru šiš-ćevapa (dakle, bez crijeva), s pečenom crvenom paprikom, kremom od kajmaka i prženim lukom i savršena je.
Izakaya
Ovome smo se dosta veselili i njihovi bunsi su odlični, a naročito coleslaw kojim ga pune. Probali smo onaj s paniranim i prženim kozicama, ali na Fuliranju će nuditi još dvije vrste uz ovu.
Genijalni Boogie Lab za Fuliranje priprema samo cronute, i to pet vrsta, dvije slane i tri slatke. Bio je tu i Ivan Pažanin sa svojim Chef's burgerima, Good Food i pizzeria Public koji su napravili svatko svoju varijantu kobasice u pecivu te Ginglebells i Picnic s kuhanom cugom koja je ove godine vrlo dobra.
Par riječi o Fuliranju
Od 29. studenog ove godine do 7. siječnja 2024. zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera postat će najtopliji dnevni boravak ispunjen božićnim mirisima, okusima, zvukovima i veseljem. Da je riječ o najpopularnijem događanju unutar zagrebačkog Adventa spremni su dokazati i 11. godinu zaredom.
Jelke i darovi, lampice i cimet, Djed Božićnjak, purica, sarme i fritule, božićne stare i nove pjesme - na Fuliranju ćete svim osjetilima zakoračiti u pravu blagdansku idilu, a omiljeni Strossmayerov trg će mirisati, izgledati, zvučati i vibrirati poput najtoplijeg božićnog doma.
Od ukupno 17 kućica ovogodišnjeg Fuliranja, slasnu gastronomsku ponudu su specijalno za najljepše doba godine priredili Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, Izakaya, Institut za kobasice Mate Janković, Boogie Lab, Chefs burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle and Fun, Pizza Social Club, Purple Monkey, Rougemarin, Begs Plant Based Streetfood, Kužinavanje by Damir Tomljanović, Full Circle, Briocherie i Bakina tajna.
>> Znamo tko sve nastupa na Fuliranju, ovdje je sve što trebate znati
Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 29. studenog 2023. - 7. siječnja 2024.
Radno vrijeme : pon-pet 12-01, sub-ned 11-01
Božić i Štefanje 16-01 / Stara godina: 12-03 / Nova godina: 17-01
Ulaz: besplatan
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati