Razgovarali smo s Ines koja se u Zagreb vratila iz Australije i radi savršene torte
NEKI dan su vas oduševile torte Ines Špehar, koja stoji iza brenda Sugar and crumbs i koja je nedavno daleku Australiju zamijenila Zagrebom. Razgovarali smo s Ines i danas vam donosimo njezinu priču.
>> Ines se nedavno iz Australije preselila u Zagreb i radi nevjerojatno lijepe torte
Kreativna vizionarka, dizajnerica torti, supruga i majka dvoje osnovnoškolaca, 42-godišnja Zaprešićanka koja stoji iza branda Sugar and Crumbs - tako se opisuje Ines, koju je u Australiju odvela ljubav.
Njezin suprug Ante rođeni je Australac hrvatskih korijena kojeg je prije gotovo 20 godina upoznala tijekom ljetovanja s prijateljicama na Pagu, a zajedničkom su odlukom odabrali da će obiteljski život graditi u njegovom rodnom Sydneyju.
Povratak u Hrvatsku
"Australija je predivna zemlja prepuna raznih mogućnosti, no svoju budućnost i budućnost naše djece vidimo u Hrvatskoj. Velika udaljenost od bliskih osoba, nostalgija i želja za kvalitetnijim obiteljskim životom navele su nas na razmišljanje i u konačnici na zajedničku odluku krajem 2021. da se vratimo", objašnjava.
Kako je nastao Sugar and Crumbs
"Svaka uspješna priča nastaje iz ljubavi i entuzijazma te ponešto spontanosti", govori nam Ines. Odmalena je uživala provoditi vrijeme u pripremi različitih jela i slastica, za što je zaslužna njezina majka, rođena Slavonka, uz koju je učila i svladavala svoje prve kulinarske i slastičarske izazove.
Proširenjem obitelji te Lukinim (13) i Anteinim (10) rođenjem osvijestila je činjenicu da su tadašnje torte dostupne u Sydneyu bile dizajnom i okusom prilično nemaštovite te se posvetila samostalnoj izradi i dekoraciji torti za njihove rođendane, ali i ostala obiteljska te prijateljska druženja.
Ubrzo su uslijedile molbe za izradom torti prijateljima i poznanicima te je 2016. započela s izradom unikatnih torti po narudžbi. S obzirom na to da svaka torta ima svoju jedinstvenu priču, do najsitnijeg detalja planira i razrađuje finalni izgled svake torte.
Upravo je taj dizajnerski dio, početno osmišljavanje i završno ukrašavanje, ono u čemu najviše uživa i gdje zaista spoj njenih dviju strasti, kreativnosti i ljubavi prema dekoriranju slastica, dolazi do punog izražaja.
Osim vizualnog izgleda torti i nizu pomno osmišljenih detalja, posebnu pažnju posvećuje i kvalitetnim sastojcima, tako da je Sugar and Crumbs, kao custom cake design studio, od 2018. jedinstven i zaokružen koncept unikatnih torti za posebne prigode.
Nije slastičarka po struci, no ljubav prema tortama je pobijedila
Nakon završetka studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu radila je na Hrvatskom radiju, a po dolasku u Australiju privukle su je različite mogućnosti u turističkom sektoru. No, ljubav prema kreativnom izražavanju i tortama je prevladala.
"Svoje vještine i znanje neprestano dodatno usavršavam, tako da uz mnoštvo uložene ljubavi, truda i upornosti - ne postoji nemoguće", kaže Ines, pa dodaje:
"Vjerujem da su Sugar and Cumbs torte savršen spoj pažljivo promišljenih i odabranih sastojaka vrhunske kvalitete, nepresušne inspiracije, strasti i kreative koje kroz svo svoje znanje i vještine prenosim na finalni proizvod. Emocije koje primim od klijenata višestruko su ugrađene u svaku tortu, a njihovo zadovoljstvo najveći je mogući motivator za daljnja unaprjeđenja."
Sve što je u ponudi u Sugar and Crumbs studiju sama je osmislila i zato smatra da, kad nešto radite punim srcem te uživate u tome, ljudi to prepoznaju. U cijelom je procesu, od ideje do realizacije, iznimno bitan prvi korak koji se događa prilikom dogovora. Voli upoznati svoje klijente te saznati što više detalja o prigodi kako bi se dizajn torte, kao i svi detalji na njoj, savršeno uklopili u zamišljeni koncept.
O kakvim se točno tortama radi
Osim raznih okusa koje imaju u svojoj ponudi, svaku zamišljenu tortu mogu u potpunosti personalizirati i prilagoditi željama klijenta ili ju osmisliti na temelju dobivenih informacija.
Pri odabiru custom designed torte pažljivo se osmišljava cjelokupna priča u kojoj važnu ulogu imaju različiti biskviti, kreme, moussevi, sirupi, ali ono najvažnije - sam premaz od swiss meringue buttrecreama ili ganachea te završno ukrašavanje.
Osim torti, ima tu još slatkog
Okosnicu koncepta branda Sugar and Crumbs čine torte, no uz njih se u ponudi nalaze i razne slastice koji su zapravo kombinacija deserta i okusa koji se mogu izabrati u torti. Tako ćete u njihovoj svakodnevnoj ponudi pronaći cupcakese, slatke čašice, macaronse, torte na komade i slične slastice. Trude se svaki tjedan kupcima ponuditi nešto novo.
Cijene
Iako su se cijenama maksimalno prilagodili hrvatskom tržištu, govori nam Ines, one uvelike ovise o željama klijenata tako da u Sugar and Crumbs showroomu možete pronaći slastice poput banana breada za 1.70 eura, cupcakes tortice od 2.65 eura i komada torte od 3.30 eura. Cijene mini torti kreću se od 30 do 50 eura, dok svoju custom designed tortu možete naručiti već od 100 eura.
Evo gdje se Inesine kreacije mogu kupiti
Sugar and Crumbs studio u Stenjevcu (Side Košutić 4) nije klasična slastičarnica te, za sada, isključivo izrađuju i prodaju slastice za van te osmišljavaju i dizajniraju torte po narudžbi.
Cijeli je koncept pomno osmišljen kako bi pobliže upoznali klijente, njihove želje i očekivanja te im omogućili da na jednom mjestu dožive koncept njihovog rada i probaju različite okuse prije nego što se odluče za svoju dizajnersku unikatnu tortu i ostale slastice po narudžbi.
U pripremi je i web stranica s web shopom za online narudžbe za razne slastice i mini torte uz koje će postojati mogućnost dostave za Zagreb i okolicu. Lijepa je ovo i obećavajuća priča, nadamo se da ćemo još puno puta čuti za Ines i njezine torte.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati