Što napraviti da zelena salata postane hrskava, ali i da se očisti bez muke?
ZELENA salata je postala cjelogodišnja povrtnica i mi je rado jedemo uvijek. No nikad nije kasno naučiti nešto novo, pa vam donosimo dva trika koja će pomoći u čišćenju i oživljavanju salate. Eto ih u nastavku teksta.
1. Lako čišćenje
Da ne biste morali skidati list po list, postoji jedan odličan trik za glavice poput iceberga, koje su tvrđe i okruglije, i vrijedi za svježe, čvrste i tvrde glavice koje nisu uvele. Dlanom snažno udarite po korijenu ili pak glavicom sa strane korijena udarite po radnoj površini. Sav tvrdi korijen će se odvojiti i na vama je samo da nasjeckate listove.
2. Oživljavanje salate
Malo uvele listove narežite i potopite u hladnu vodu. Ocijedite rukama i stavite na čistu kuhinjsku krpu, a zatim zarolajte. Stavite u hladnjak na 15-ak minuta, a može i duže i salata će se vratiti u život i opet postati hrskava.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati