Sve miriše na najbolje Fuliranje ikad!
OD HITOVA i favorita Fuliranja poput Picnicove drugačije sarme i tradicionalnog skradinskog rižota, Palfijeva buncek burgera, preko Full Circle piletine marinirane u jogurtu i pivu, raznovrsnih vrhunskih kobasica chefova Mate Jankovića i Damira Tomljanovića, burgera Ivana Pažanina, sočnih bunsa i crispy tempure iz Izakaye, burrita s obrazima crne slavonske svinje i paniranog cannellona punjenog bakalarom u izvedbi Denija Srdoča, do Beg’s Plant Based noviteta kao što su burek sarma i dan-dan piletina z mlincima, nenadmašnih blagdanskih kreacija Boogie Laba, domaćih specijaliteta i adventskih iznenađenja Good Fooda i Pizza Social Cluba, neodoljivih Briocherie poslastica, inovativne ponude Rougemarina i Bistroa&Pizzerie Public - ove godine na Fuliranju će uistinu svatko lako pronaći omiljeno jelo ili više njih.
Rakijarnica, Gingle Bells i Punch House by Gin Garden brinut će se da nitko ne ostane žedan ili promrzao.
Jasno je da su se i ove godine na Fuliranju okupile najkreativnije perjanice gastronomske scene kako bi od 29. studenog 2023. do 7. siječnja 2024. Trg Josipa Jurja Strossmayera pretvorili u gurmansko središte zagrebačkog Adventa. Donosimo vam prvi pogled na ono što ovih dana naši chefovi vrijedno kuhaju, testiraju i dovode do savršenstva kako bi vas i ove godine oduševili.
Deni Srdoč
S Kvarnera tako stiže talentirani, mladi Deni Srdoč, čije ćete kreacije moći kušati na kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle. Dočekat će vas s četiri jela: smash burgerom vol.2, u kojem je dry aged juneća pljeskavica s cheddar sirom, devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu.
Autorsku verziju bakalara ponudit će u formi paniranog cannellona punjenog bakalarom, a crnu slavonsku svinju služit će na burito način. Bit će tu i pržena pita od jabuke, u kojoj su slani karamel, umak od kefira i crumble od lješnjaka.
Izakaya
Jedan od Zagrepčanima i gostima metropole najomiljenijih asian fusion restorana svim će posjetiteljima Fuliranja pružiti jedinstveno iskustvo uživanja u kreacijama chefa Johna Roberta Tamonana, koji će posjetitelje Fuliranja odvesti na jedinstveno putovanje okusa i zadovoljstava kroz šest jela: ebi tempuru, lobster tempuru, ebi bun, karaage bun, pork belly bun te novi vege bun, koji će biti iznenađenje.
Osim uživanja u sočnim bunsima i kreativnim tempurama, posjetitelje Fuliranja na Izakaya kućici očekuju i jedan topli i jedan hladni koktel po recepturi Ivana Leke, vlasnika iznimno hvaljenog Express Bara u Petrinjskoj.
Picnic
Na Fuliranje i ove godine stiže Picnic Mingle & Fun, a odlična vijest za sve koji su se prošle godine zaljubili u njihovu drugačiju sarmu - imat će je i ove godine. Ako je još niste kušali - ne propustite to učiniti jer to nije obična sarma - uz nju dolaze i espuma od krumpira i muškatnog oraščića, kapljice ulja peršina i dehidrirana dimljena paprika.
U ponudi će imati i nagrađivani blackie burger, burger od kozica i winter burger i novitet frenchie burger, koji donosi prave blagdanske okuse. U bogatom izboru nude i kobasice među kojima izdvajamo fažol i kobasicu. Već tradicionalno Picnic će na Fuliranju nedjeljom ponuditi "Nedjeljni ručak" - gastronomsku atrakciju skradinski rižot, u kojem će posjetitelji na Strossmayerovom trgu moći uživati tri nedjelje zaredom u 13:30.
Picnic Craft Bar u sklopu Picnic kućice nudit će vrhunske koktele, među kojima se ističu kuhani Cosmopolitan s marshmellowom, a za Božić u čaši preporučuju Santa gin s domaćim narom i wildberry pjenom.
Tomljanovićevo kužinavanje
Iz žirija popularnog kulinarskog showa MasterChef na Fuliranje stiže najiskusniji od trojice sudaca, chef Damir Tomljanović. Posjetiteljima Fuliranja na kućici Kužinavanje by Damir Tomljanović ponudit će autorske interpretacije četiriju zimskih hit-jela: bit će to neodoljive fritule s home-made umacima, buncek u sendviču i tri vrste kobasica.
Uz to, posebna atrakcija na Strossmayerovom trgu ove će godine biti i četiri live cooking showa sa chefom Tomljanovićem na OFYR roštilju, i to 13.,19., 21. i 24. prosinca.
Palfi i Full Circle
Chef Marko Palfi dolazi na Fuliranje s konceptom Full Circle, koji je razvio u suradnji s pivovarom The Garden. Njihova ponuda bazira se na prženoj piletini, koja je posebna po tome što se marinira u jogurtu i pivu The Garden Pale Ale, što je čini mekanom i sočnom. Panira se u brašnu i mješavini 12 začina.
Ove će godine na Fuliranju posjetitelji moći kušati italian katsu sendvič, bao bunse punjene prženim pilećim fileom, majonezom od hrena i kopra, domaćim kiselim krastavcima i klicama. Full Circle nudit će i svoje pileće stripse i wingman burger, ali i favorita svakog Fuliranja - buncek burger, koji kombinira pljeskavicu od bunceka s ribanim cheddar sirom, brzo ukiseljeno ljubičasto zelje, majonezu od hrena i kopra, prženi luk i brioche pecivo.
Veganski Beg's
Uvijek originalni Beg’s Plant Based Streetfood na Fuliranje donosi pet potpuno novih plant based jela. Burek sarma krije Beyond Meat mljeveno meso u smjesi za sarmu s rižom i lukom, motano u kiselo zelje u formu bureka s creme fraiche umakom i posipom od slatke crvene paprike. Tu su još i tikka masala, dan-dan piletina z mlincima i weekend special beef Wellington. Ljubitelje slatkog oduševit će jack jabuke u šlafroku.
"Ove smo godine dogovorili suradnju s Peaches&Cream koktel-barom, jednim od najboljih koktel-barova u Hrvatskoj, koji su nam kreirali listu koktela koji će biti u svakodnevnoj ponudi tijekom Fuliranja na našoj kućici", otkriva Eduard Beg.
Punch House
Na Fuliranju je idealno mjesto pronašao i Punch House by Gin Garden. Njihova kućica i punč posebni su, kažu, prvenstveno zato što kod njih nema industrijskog punča ili unaprijed pripremljenog vina iz tetrapaka.
"Već osam godina, koliko sudjelujemo na Adventu, sami svaki dan kuhamo svoj punč i kuhano vino. Iznimno nam je bitna i kvaliteta sastojaka pa koristimo premium gin Hendrick’s te aromatične začine i dehidrate hrvatskog proizvođača Botanica", navode.
Ali - to nije sve
Već nam ponuda ovih sedam kućica daje i više nego dobre razloge da se ovogodišnjem Fuliranju istinski radujemo, a uskoro ćemo otkriti i s kakvim nas to delicijama na Fuliranju očekuju Institut za kobasice by Mate Janković, Boogie Lab, Good Food, Pizza Social Club, Briocherie, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Rougemarin i Bistro&Pizzeria Public.
Kao savršena pratnja svim jelima, za zdravice koje ćemo dijeliti s najmilijima, za veselice s društvom i najtoplije blagdansko raspoloženje tu su legendarni Gingle Bells sa svojim godinama nenadmašnim autorskim koktelima i Rakijarnica s raskošnim izborom vrhunskih vina Šoškić, pjenušaca, najboljih rakija i kuhanog vina te službeno pivo Guinness.
Rasplesat će nas čak 13 DJ-a koji će nastupati tijekom cijelog Fuliranja od srijede do nedjelje te gratis live koncerti Connecta, Songkillersa, Queen Tribute benda, benda iznenađenja i kao šlag za kraj ove i doček Nove godine - koncert TBF-a. Više o glazbenom i cijelom popratnom programu Fuliranja donosimo već idući tjedan.
Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 29. studenog 2023. - 7. siječnja 2024.
Radno vrijeme : pon-pet 12-01, sub-ned 11-01
Božić i Štefanje 16-01 / Stara godina: 12-03 / Nova godina: 17-01
Ulaz: besplatan
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati