Talijan otkrio recept za minestrone juhu svog djeda
MINESTRONE je najpoznatija talijanska juha koja se jela još u doba starih Rimljana. Svaka regija u Italiji ima neki svoj recept za ovu juhu, a može se pripremiti na razne načine, od mesa i povrća koje imate na raspolaganju.
Svim verzijama minestrone juhe jedno je zajedničko - prave se s grahom i ostalim mahunarkama, ali i gomilom povrća, ovisno o tome koje je povrće u sezoni. Priprema ove juhe ne može biti jednostavnija, a na TikToku smo pronašli jedan odličan recept za nju.
Minestrone juha s TikToka
TikToker koji se krije iza korisničkog imena @plantfuture na svom je profilu podijelio recept za minestrone juhu koju često pravi njegov djed, Talijan. U juhu idu:
- 4 mrkve
- 3 stabljike celera
- 4 glavice luka
- 2 tikvice
- jedan poriluk
- 2 režnja češnjaka
- 400 g kuhanog slanutka
- jedan oguljeni krumpir
- jedna rajčica
- jedna žlica koncentrata rajčice
- malo svježeg peršina i bosiljka
- lovorov list
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- dvije povrtne kocke za juhu (predlažemo da ih zamijenite povrtnim temeljcem koji sami lako skuhate, a ovdje saznajte kako ga skuhati)
Za početak se celer, poriluk, tikvice, mrkve, luk i rajčice nasjeckaju na sitno. Krumpire narežete na kockice, a zatim u loncu na maslinovom ulju prepečete nasjeckani češnjak i dodate lovorov list. U lonac zatim dodate i nasjeckano povrće, zajedno s rajčicom i krumpirom, pastu od rajčice i kocke za juhu i sve podlijete vodom (kako smo već gore napisali, umjesto kocki i vode možete koristiti povrtni temeljac).
U juhu zatim stavite i slanutak (možete i grah ili neku drugu mahunarku) i kuhajte na laganoj vatri otprilike sat i pol. Na kraju možete dodati i malo tjestenine po želji, a dio povrća u juhi (prvenstveno krumpir) izblendajte ili usitnite vilicom kako bi juha bila malo gušća. Začinite solju i paprom te nasjeckanim peršinom i bosiljkom, a juhu možete poslužiti s malo kruha. I to je to - fina talijanska minestrone juha spremna je za posluživanje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati