Ne bacajte ostatke mesa od vikenda, na jedan super način se uvijek može iskoristiti
JUHU je zaista uvijek dobro imati, čak i kada nemate konkretniji ručak - dok ga osmišljavate, olakšate si s juhom. Pogotovo ako vam je od vikenda ostalo mesa poput piletine ili purice, uz malo dodataka možete napraviti okrepljujući obrok.
Smrznuti grašak, ili onaj u konzervi, uvijek je dobro imati kod kuće, kao i bazično povrće poput luka i mrkve. U nastavku pogledajte što će vam sve biti potrebno za ovu brzu juhu - sigurni smo da većinu tih sastojaka već imate.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedeće namirnice.
- ulje
- crveni luk
- pečena purica ili piletina
- smrznuti grašak
- mrkva
- kocka za pileću juhu (po želji)
- široki rezanci
- voda
- mljevena slatka crvena paprika
- sol, papar
Kako se priprema
Na ulju dinstajte sitno nasjeckan luk, dok ne požuti. Dodajte natrgano meso (možete ga i nasjeckati na kockice), te grašak i mrkvu. Promiješajte pa ulijte vodu, dodajte kocku za juhu i rezance, slatku papriku i sol i papar. Kuhajte poklopljeno dok povrće i tijesto ne omekšaju.
Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati