VIDEO Pogledajte najuži terenac na svijetu

Screenshot: Instagram

NESVAKIDAŠNJA prerada dolazi iz Maroka. 

Tamo ju je uočio fotograf Mohamed Saber te je podijelio video na svojem profilu na Instagramu. Video je ubrzo postao viralan, a mnogi su nakon gledanja pomislili da se radi o montaži ili bar preradi koja malo toga ima zajedničkog s originalnim Jeepom. 

Međutim, ovo je 100% Jeep, i to model Wrangler koji je bio osnova. Kako doznaje Carscoops, radi se o preradi vozila nastaloj uklanjanjem središnjeg dijela. Zbog toga je vozilo i izgubilo prepoznatljivu Jeepovu prednju masku, a farovi su se posve približili. 

U kabini je pak, logično, ostalo mjesta samo za jedno sjedalo naprijed za vozača. Za suvozača više nema mjesta, a jedini putnik može se smjestiti iza vozača. Nema sumnje da je tijesno, ali barem vozač sada može pristupiti vozilu s obje strane. Straga je ostalo taman toliko mjesta da se između svjetala smjesti rezervni kotač. 

Najzanimljivije je da je ispod poklopca zadržan originalni motor, 3.6 V6 s 284 KS i 353 nm. U svakom slučaju, vozač mora biti oprezan i uvijek svjestan visokog težišta i činjenice da mu odnos dimenzija ne ide na ruku. 

I sad ono najbolje. Registarske pločice nose oznaku 42200, dok najširi Jeep Wrangler ima registarske oznake 42205. Pogađate, vlasnik obje kreacije je isti, što je osobno potvrdio Saber za američki magazin. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.