Zlatom ukrašeni Aston Martin stiže zbog Jamesa Bonda

Foto: Aston Martin

SPECIJALNI Aston Martin stigao je povodom 60. rođendana Goldfingera. 

Središnja ideja ovog projekta je najpoznatiji (filmski) špijun na svijetu, a to u prijevodu znači da automobil mora biti prestižan u svakom smislu. U pitanje je ipak Aston Martin, pa nije teško zaključiti da će estetika i performanse biti zadovoljene. A za dozu posebnog luksuza pobrinulo se zlato. 

Osnova je DB12, a Goldfinger se prisjeća slavnog filma koji je proslavio DB5 izvedbom s istom srebrnom nijansom vanjštine. Dizajneri su osmislili i unikatne 21-inčne naplatke, iza kojih su crno obojene čeljusti kočnica, te detalje poput bočnih traka u zlatnoj boji i unikatne izvedbe logotipa marke. 

Interijer također donosi poveznice s Bondom u vidu izvedbi sjedala, natpisa, ali i detalja presvučenih 18-karatnim zlatom. Ima tu još iznenađenja, poput osmice herc utisnute u vozačevo sjenilo. Ako se pitate zašto, pogledajte slavnu scenu iz filma. 

Proizvodnja je limitirana na 60 primjeraka, a svaki će kupac uz automobil dobiti niz poklona, uključujući prekrivku za auto, kutiju za ključ, snimku kultne scene vožnje na prijevoju Furka na 35 mm filmu, posebnu verziju Bollinger šampanjca i dr. 

Na kraju ponovimo gradivo. Ispod poklopca je Mercedesov 4.0 V8 twin-turbo s 680 KS i 800 Nm. 100 km/h postiže za 3.6 sekundi, a maksimalac je 325 km/h. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.