VIDEO Volkswagen najavio Tayron, premijera za manje od mjesec dana

Screenshot: Instagram

PRETPOSTAVLJA se da će Volkswagen ponuditi model koji je već pripremio za kinesko tržište. 

Naime, europski Tayron trebao bi biti ono što je Tayron L u Kini, a u gami bi trebao zamijeniti Tiguan Allspace. Premijera je zakazana već za 10. listopada, a model će navodno biti komercijaliziran i u Americi. 

Logično, Tayron će biti duži od Tiguana, a time i osjetno prostraniji. Smješten na pola puta između Tiguana i Touarega, u Volkswagenu novi model predstavljaju kao sofisticirano i nadasve svestrano rješenje. 

 

Uz najavne skice koje sugeriraju crossoverski dizajn, Volkswagen je objavio i kratak teaser video koji otkriva stražnji kraj vozila s animiranom LED grafikom, spojenim svjetlima i osvijetljenim amblemom marke. 

Kao orijentir recimo da Tayron L za kinesko tržište u dužinu mjeri 4684 mm, što ga čini 133 mm dužim od Tiguana. Model je postavljen na MQB platformu, a po svemu sudeći, imat će potpunu paletu klasičnih motora s unutarnjim izgaranjem.

 

Uz TSI i TDI opcije, realno je očekivati i bar jednu plug-in hibridnu opciju. U tom slučaju računajte na doseg od 100 km i maksimalnu snagu sustava od 272 KS. Više informacija očekujemo u narednim danima prije skorašnje premijere. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.