"Pogledajte ga, ali ne sami": Stephen King svima preporučuje jedan horor iz 2016.

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Obožavatelji horora jedinstvena su i strastvena skupina koja uživa u svim filmovima ovog žanra, bez obzira na budžet. Bilo da se radi o "uzvišenim" filmovima ili nepoznatim radovima, užitak gledanja horora nagrada je sama po sebi. Čak i kada filmovi nisu savršeni, ljubitelji horora uvijek traže skrivena iznenađenja. Kada otkriju takve filmove, brzo ih dijele s drugima. Stephen King, majstor horora, jedan je od tih obožavatelja koji je preporučio film iz 2016. godine, upozorivši svoje pratitelje da ga ne gledaju sami.

King već dugo podržava moderne horor filmove na društvenim mrežama. Njegova strast za žanrom očita je jer i nakon pet desetljeća karijere i dalje uživa u novim filmovima koji ga plaše. U 2024. pohvalio je film Late Night With The Devil, nazvavši ga "apsolutno briljantnim", i Strange Darling, koji je nazvao "majstorskim djelom". Međutim ti filmovi nisu zaslužili upozorenje za gledanje u društvu.

Kada je King istaknuo horor Andréa Øvredala iz 2016. - Obdukciju Jane Doe, interes za film naglo je porastao. Glavni junaci filma su otac i sin, mrtvozornici koji pronalaze neobično tijelo. Ova žena, pronađena u podrumu obitelji koja je doživjela brutalne smrti, nema vidljive traume, ali su joj unutarnji organi uništeni. Tajna o njezinom stanju dodatno pojačava misterij filma.

Radnja filma vrti se oko strašne misterije koja privlači gledatelje. Film vješto drži napetost, a izvrstan nastup Emilea Hirscha i Briana Coxa dodatno doprinosi atmosferi. Coxova uloga mrtvozornika koji se suočava s neobjašnjivim događajima posebno je impresivna i drugačija od njegovog poznatog lika iz serije Nasljeđe.

Govoreći o filmu, King je na Twitteru napisao: "Obdukcija Jane Doe: intenzivan horor koji se može usporediti s Alienom i ranim radovima Davida Cronenberga. Pogledajte ga, ali ne sami."

Prema Kingu, film zasigurno pruža nezaboravno iskustvo za ljubitelje horora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.