Koliko puta tjedno treba raditi vježbe za trbušne mišiće da bi se vidjeli rezultati?

Foto: Shutterstock

IZGRADNJA i održavanje snažnih trbušnih mišića važno je iz više razloga. Prije svega, oni podupiru kralježnicu, što doprinosi boljem držanju tijela i jačim leđima. Poboljšavaju ravnotežu, vježbanje i svakodnevne aktivnosti. Dobro definirani trbušni mišići ne samo da izgledaju odlično, već i pomažu tijelu da bolje funkcionira.

Iako neki smatraju da je za vidljive rezultate trbušne mišiće potrebno vježbati svaki dan, trener Domenic Angelino za Eat This, Not That otkrio je kako to zapravo nije slučaj.

"Treniranje trbušnih mišića ne bi trebalo biti mnogo drugačije od treninga ostalih mišića. Trbušni mišići se mogu nešto brže oporaviti između treninga u usporedbi s većinom drugih mišića, ali ih ne bi trebalo trenirati svakodnevno. Ako ih trenirate prečesto, intenzitet treninga će se smanjiti, što znači da ćeš dobiti manje koristi od svake pojedinačne vježbe."

Angelino ističe da treba izbjegavati vježbanje trbušnih mišića pet do sedam dana u tjednu jer će to usporiti napredak prema ciljevima. Njegova preporuka je da se "teži treniranju trbušnih mišića dva do tri puta tjedno, dajući maksimum u svakoj vježbi". Također, kako biste povećali zahtjevnost izvođenja vježbe, trener predlaže korištenje utega. 

Kao odlične aktivnosti koje možete raditi uz sam trening, Angelino je izdvojio plivanje, trčanje i biciklizam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.