Matija Vuica progovorila o fazi u kojoj se udebljala deset kilograma

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

JEDNA od naših najpoznatijih dizajnerica Matija Vuica sudjelovala je na drugom panelu Bliss Talk: Kako preŽIVJETI menopauzu. Rekla je kako se u 66. godini zapravo i ne sjeća svih simptoma menopauze kroz koju je prolazila u pedesetima, ali dobro je upamtila jednu fazu.

"Spavala sam godinu dana pred televizorom u dnevnom boravku jer sam imala sindrom nemirnih nogu pa da ne smetam Juri, a ionako volim spavati dok gledam film. S prijateljicama nisam razgovarala o menopauzi jer nisam to htjela isticati kao neko grozno stanje", ispričala je, prenosi Story.

U to vrijeme prestala je pušiti.

"Dobila sam 10 kilograma. Jedno jutro stala sam pred ogledalo i sebi rekla: Matija, sad ćeš zavezati ta usta. Od sada ćeš jesti šleper jabuka i vrlo brzo kilogrami su se istopili pa smatram da je ravnoteža mentalnog i fizičkog zdravlja bitna", dodala je.

Dizajnerica danas iznimno pazi na prehranu.

"Tijelo je najljepši hram i jedini koji imamo. Kad se prejedemo, boli nas trbuh, kad pojedemo nešto što nam ne paše, opet nas boli trbuh. Čemu onda ponavljamo iste greške umjesto da zapamtimo ili zapišemo koje nam namirnice ne odgovaraju? Vode općenito svi malo piju, i misle da su sokovi, juha ili čaj zamjena za vodu. Važno je isprati želudac ujutro mlakom vodom, prije ičeg drugog. Meni je to rutina, kao i sve što konzumiram već dugi niz godina. Zato ne trebam više paziti, davno sam odbacila sve što mi ne paše i što mi remeti temelje hrama", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.