Poznati UFC prvak sada se bavi i kuhanjem, a njegov recept za pileće medaljone je hit

Foto: Instagram/Alex Volkanovski

AKO PRATITE sport, Alexander Volkanovski sigurno vam je poznato ime. Ovaj 36-godišnji Australac peterostruki je UFC prvak, a osim što je profesionalni borac, u slobodno vrijeme bavi se i kuhanjem, a svojim kulinarskim umijećem hvali se na društvenim mrežama i njegovi su fanovi oduševljeni.

Naime, u kolovozu ove godine otvorio je poseban Instagram profil posvećen kuhanju, a na svojem YouTube kanalu već dvije godine objavljuje videe u serijalu Cooking with Volk!, gdje kreira razne recepte. Sada je otvorio i istoimeni Instagram profil na kojemu će, kako je napisao, kuhati, a ponekad čak i loviti vlastitu hranu, ali i putovati svijetom u potrazi za receptima.

Prvi video koji je objavio bio je onaj u kojemu priprema rib-eye odrezak, a radio je i pileće burgere s ljutim buldak ramen umakom, hot dogove, tacose, a najčešće radi jela s odrescima u glavnoj ulozi. Nerijetko kuha i na otvorenom, pa je tako u prirodi pripremao klasične i smash burgere te razne sendviče.

Pileći medaljoni po njegovom receptu su hit

Volkanovski je na svojem Instagramu posljednjih mjeseci objavljivao razne recepte, no najveći hit zasigurno su njegovi pileći medaljoni uvaljani u čips. Za pripremu je koristio čips od soli i octa (kod nas nije toliko uobičajen pa umjesto njega možete koristiti i neki drugi, vama omiljen čips), pileća prsa, brašno i dva jaja.

Pileća prsa narezao je na kockice i uvaljao u brašno. Jaja je umutio i u njih umočio piletinu, a zatim je u blenderu usitnio čips i u mrvice od čipsa još jednom uvaljao piletinu. Kao pravi sportaš, medaljone nije pržio na ulju, već ih je ispekao u fritezi na vrući zrak, 12 minuta na 200 stupnjeva (možete ih ispeći i u pećnici), a poslužio ih je s umakom od majoneze, soli i malo octa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.