JELA s tjesteninom su nam jedna od omiljenih, a posebno volimo to što tjestenina daje prostora za improvizaciju i kreativnost. Budući da je jesenski ugođaj u punom jeku, odlučili smo pripremiti i jelo u takvom duhu - tjesteninu u umaku od bundeve.
Iako na našim prostorima ukusna, slatka bundeva još uvijek nije doživjela svoj pravi, kulinarski procvat, mi ćemo to svakako poticati. O bundevi smo već pisali, jako je zdrava, a za sve ljubitelje lagano slatkastih okusa u jelima - bundeva je idealna namirnica. Isto tako, jela s bundevom su kremasta, blagog okusa, što je dobra podloga za razne začine.
Za ovaj umak potrebna je slatka, muškatna bundeva izrezana na kockice. Srećom, neki dan smo u obilasku tržnice kupili jednu mjericu već izrezane bundeve, a praktično ju je imati u hladnjaku za ovakva jela - bez muke sa čišćenjem i skidanjem kore.
Potrebni sastojci
-
bundeva
-
luk, češnjak
-
slanina
-
tjestenina
-
kravlji sir
-
bijelo vino
-
maslinovo ulje
-
maslac
-
ružmarin
-
bijelo vino
-
ribani sir
-
sol, papar
Kako se priprema
Prvo pripremite bundevu - izrežite ju na kockice, kao i slaninu, a listiće ružmarina usitnite. Na tavi pržite luk, slaninu i češnjak, pa dodajte i bundevu i ružmarin. Ulijte vino i još kratko kuhajte. U međuvremenu skuhajte tjesteninu.
Bundevu s ostalim sastojcima izblendajte, pa postepeno dodajte kravlji sir i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umak prelijte preko tjestenine i sve dobro izmiješajte. Posipajte po vrhu svake porcije ribani sir.
Cijeli recept s točnim mjerama pogledajte ovdje.