Crumble od jabuka po receptu Gordona Ramsayja radimo već danas, toliko je jednostavan

Foto: Shutterstock

DESERTI s jabukama pravi su jesenski comfort food, a ništa nije bolje od crumblea, koji je toliko jednostavan za pripremiti. Iako se može napraviti s bilo kojim voćem, najdraži nam je onaj od jabuka, zapečen s mrvičastim posipom i poslužen topao, s malo sladoleda ili tučenog vrhnja.

Probali smo već nekoliko recepata za crumble, od onog s trešnjama do onog od borovnica, a sada smo pronašli i onaj poznatog chefa Gordona Ramsayja, koji radimo već danas. Ovo je odličan način za iskoristiti jabuke, a osim njih, trebat će vam još nekoliko sastojaka koje sigurno imate kod kuće.

Potrebni sastojci

Crumble se sastoji od dva dijela - nadjev od jabuka i mrvičasti posip, a prvo ćete pripremiti nadjev od jabuka za koji će vam biti potrebno:

  • jabuke
  • šećer
  • mahuna vanilije
  • limun
  • cimet
  • sušene brusnice.

Za crumble posip trebat će vam:

  • brašno
  • smeđi šećer
  • maslac
  • cimet
  • granola.

Kako se priprema

Za početak zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a u vatrostalnu posudu za pečenje dodajte šećer i zagrijte na štednjaku pet minuta, dok se ne karamelizira. Zatim u posudu dodajte cimet, sjemenke vanilije i tri naribane jabuke i ostavite na štednjaku još dvije minute. 

U smjesu polako umiješajte komadiće jabuke, a zatim dodajte brusnice, limunovu koricu i limunov sok. Nakon toga maknite posudu za pečenje s vatre i ostavite sa strane. Kako biste napravili posip, u zdjelu stavite brašno, šećer, maslac i cimet i prstima mijesite dok smjesa ne postane mrvičasta i ne počne nalikovati krušnim mrvicama. Zatim u smjesu dodajte granolu i još malo mijesite rukama dok se sve ne sjedini.

Zatim uzmite posudu za pečenje s nadjevom od jabuka i preko jabuka stavite posip. Ostavite još malo na štednjaku, pa stavite u pećnicu i pecite oko 12 do 14 minuta, dok crumble ne poprimi duboku zlatnu boju. Kad je crumble spreman, izvadite ga iz pećnice i poslužite uz sladoled, tučeno vrhnje ili kremu od vanilije. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.