I ove godine se održava genijalni Dnevni boravak na rijeci, ovdje su svi detalji

Foto: Izvan Fokusa/Dnevni boravak na rijeci

DNEVNI BORAVAK NA RIJECI popularno je odredište za sve ljubitelje fine hrane i odlične atmosfere. Uz prekrasan pogled na rijeku Kupu ili Mrežnicu, ovisno o tome na koju se od dvije lokacije zaputite, Dnevni boravak na rijeci nešto je što ne smijete propustiti ako već niste bili prijašnjih godina.

Dvije lokacije, dvije rijeke

1. Kupa

Dnevni boravak na Kupi nalazi se na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju, dok se Dnevni boravak na Mrežnici smjestio u Donjem Zvečaju u sklopu Mrežničke kuće. Na obje lokacije možete uživati tijekom cijelog ljeta. Dnevni boravak na Kupi poznat je po svojoj predanosti vrhunskoj kvaliteti hrane i gostoprimstvu.

Novoosmišljeni jelovnik donosi raznolike opcije koje kombiniraju tradicionalne okuse s modernim twistom. Kuhari Restorana Žganjer brižno pripremaju svako jelo od svježih, lokalnih namirnica, kažu nam organizatori Dnevnog boravka.

Tako su se na jelovniku ove godine našle čak četiri vrste burgera. Za ljubitelje klasike tu je BBQ burger, Krčki burger napravljen je s mesom janjetine i krčkim sirom, dok ljubitelji kontinentalne hrane mogu uživati u Slavonskom burgeru s kulenom i špekom. Nude i zalogaje poput janjećih uštipaka, hladnu salatu sa šurlicama i deserte.

Nisu zaboravili na djecu pa su osmislili i dječji meni, ali ni na vegetarijance i vegane, tako da svi mogu omastiti brk dok chillaju uz Kupu. Lokacija na Kupi otvorena je vikendom, petkom od 16 do 23, subotom od 10 do 23, a nedjeljom od 10 do 21 sat.

2. Mrežnica

Na Mrežnici se posjetiteljima nudi meni koncipiran na principu world food jelovnika koji im daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Chefica Ivana Vukmanić osmislila je jelovnik koji donosi ono najbolje iz Azije, prilagođeno domaćim prehrambenim navikama.

Na jelovniku Dnevnog boravka na Mrežnici posebno se ističu jela poput tuna pokaea, pilećeg katsua, kung paoa i gyoza. Za one željne tradicionalnije kuhinje tu su burgeri, rib eye steak, svinjska rebarca, šurlice s raguom od jelena i još mnogo toga. Lokacija na Mrežnici otvorena je od srijede do nedjelje od 12 do 22 sata.

Eto, sad sve znate i možete skoknuti pojesti nešto fino i lijepo se provesti već ovaj vikend. Mi definitivno hoćemo!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.