Zagrebački Boogie Lab predstavio novitete u jesenskoj ponudi, imamo detalje

Foto: Karlo Jelić

IZ PRVOTNE lokacije zagrebačkog Boogie Laba u Parku Kneževa ovih su dana predstavili tri nova jela, koja, kako kažu, najavljuju dolazak kontinentalnih namirnica s još uvijek prisutnim ljetnim štihom.

Riblji i mesni noviteti i jedno novo vegansko jelo

Prvi novitet je pašteta od morskog psa kao podsjetnik na ljetne dane, zatim je tu marinirani morski pas, krema od cvjetače, ukiseljeni kumkvat i gel od naranče, kao jelo koje se može dijeliti s društvom.

Nakon ljetne, riblje tematike pripremili su ručno kosani tartar biftek uz hrskavu kožu od patke, žumanjak u soli i maslac, a ovom kombinacijom najavljuju povratak mesnih delicija. 

Njoki punjeni raguom od divljači, pak, najava su jeseni, koju nakon dugih vrućina jedva čekamo. Dolaze u kombinaciji s hrskavim Parmigiano Reggiano sirom i umakom od poriluka.

Uz ova tri jela, i vegansko jelo Boogie Dip razveselit će mnoge. Humus od bundeve, pistachio dip, cvjetača dip, fermentirani ljubičasti luk, kiseli krastavci, masline, domaći krekeri, grissini i kruh. Tu je i burrata, koja je uz cherry rajčice, pesto od pistacija, jabuke i sezonsku salatu također zamišljena za dijeljenje s društvom.

Četiri nova koktela s pričom

Osim hrane, Boogiejev kreativni barski tim na čelu s bar managerom Jerom Bebićem kreirao je i četiri nova koktela, a svaki od njih priča svoju priču. 

Fine Line je prvi takav, a nastao je spontano. "U igri je bila prijava na natjecanje u zadnji tren, pa smo radili s onim što imamo u blizini i što je raspoloživo. Zove se Fine Line zato što dosta puta imamo nekakav ‘flash‘ u glavi. Ne iskoristimo ga, mislimo da nije dovoljno dobar, da nešto fali, da je prazno, a u biti je to - to", otkrio je Jere Bebić.

Za koktel Divenire kažu da je čista igra sastojcima. "Mala nepažnja u poslu gdje se pogriješilo i nastala je mješavina koja je i nas same iznenadila. Gledali smo malo dalje i infuzirali neke sastojke i eto", rekao je i dodao: "Ime ovog novog koktela dolazi od istoimene talijanske skladbe, što bi značilo become ili to grow, jer iz pogrešaka bismo ipak trebali učiti i rasti." 

Tu je i Drunken Cherries. "Cherry mješavina je nastala zezancijom s enzimima, prvi put da radim nešto na tu shemu, zadani whisky je zamijenjen punijim, crumble od čokolade i petita je postao sirup, bitteri su zaokružili piće, a prosecco pridodao ljetnom, fizzy finishu. Ime dolazi iz djetinjstva kada je baka znala praviti rakiju, voćke bi nakon infuzije sušila i služila kao snack uz kavu prije ili poslije obiteljskog ručka nedjeljom - legendarne pijane trešnje", prisjetio se Jere. 

Last Call nastao je iz znatiželje i ostataka iz kuhinje. "Radi se o twistu popularnog Appletinija - infuzirana votka, shrub jabuke i suhi vermut uz dodatak maslinova ulja s chillijem, koje ćete htjeti probati nakon večere ako niste od slatkog, kao ja", opisao je Bebić.

Tapas meni u Parku Kneževa poslužuju od 16 do 23 sata, a primaju i rezervacije za večeru od 18 sati nadalje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.