Počeo je 1. Skradinski festival rižota i načina života, evo detalja

Foto: Skradinski festival rižota i načina života

BEZ OBZIRA na kišu, danas je započeo prvi Skradinski festival rižota i načina života, a održavat će se još sutra, u subotu 14. rujna. U prvom dijelu dana održana su dva stručna panela koja su privukla stručnjake iz svijeta gastronomije i enologije, a govorili su o aktualnim temama. Paneli su bili uvertira u vrhunac festivala, a to je RIŽOT Cooking Show koji će se održati sutra, 14. rujna od 17 sati na Trgu Male Gospe u Skradinu.

Prvi dan bio je dan stručnih panela

Prvi panel održan u Scardona Parku bio je na temu "Gubi li tradicionalna gastronomija korak s aktualnom konfekcijskom gastro potražnjom?" koji su održali Jure Galić iz Hrvatske turističke zajednice, Katija Guljelmović (OPG Pašeta Trsteno), Mirjana Kotiga (Miro Tartufi Motovun), Dragica Lukin (najnagrađivanija slastičarka u Hrvatskoj), Tome Računica (restoran Cantinetta Skradin) i Krešimir Šakić (direktor TZ-a Šibensko-kninske županije), a podijelili su svoja mišljenja o autohtonim jelima u aktualnom okruženju, uz poruku da moramo čuvati i promovirati tradicionalna, hrvatska jela koja su dio naše baštine i kulture života, a kako kažu, skradinski rižot postaviti na pijedestal.

Uslijedio je panel na temu "Enološka raznolikost i bogatstvo Hrvatske - prednosti i izazovi" koji su vodili Gordan Goreta (NP Krka), Ivana Jurić (Turistička zajednica Osječko-baranjske županije), David Matković (Turistička zajednica Motovun), Mario Pavić (Restoran Mario Rogoznica) i Smiljan Reljić (OPG i vinarija Vizzulin), koji su o temi govorili iz svojih životnih i profesionalnih iskustava. 

Drugi dan festivala održava se RIŽOT Cooking Show

Svi navedeni ugostitelji sudjelovat će na festivalu i sutra, kada će na RIŽOT Cooking showu pripremati rižote uz glavnu zvijezdu, skradinski rižot. Festival sutra počinje u 17 sati na Trgu Male Gospe u Skradinu, a kao završetak prvog izdanja ove manifestacije organizirali su i koncert Jasne Zlokić u 21 sat. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.