Tip odbio platiti večeru ženinim prijateljicama, račun je iznosio više od 700 dolara

Foto: Shutterstock

NOVAC je često tema o kojoj je neugodno razgovarati, posebno kada smo u restoranu i kada stigne račun - hoće li svatko platiti svoje ili će se račun podijeliti ravnopravno? Uglavnom bude vrlo lako dogovoriti se, no problem nastane onda kada drugi očekuju da se plati umjesto njih.

Upravo se to dogodilo jednom čovjeku koji je na Redditu podijelio svoje iskustvo. Na prijedlog njegove supruge, otišli su u skupi steak house s njezine četiri prijateljice, a do problema je došlo kada je stigao račun u iznosu od 700 dolara, odnosno nešto više od 600 eura.

"Muškarac bi uvijek trebao plaćati za ženu i njezine prijateljice"

"Moja supruga i ja (oboje imamo 24 godine) tek smo se vjenčali. Ona ima četiri prijateljice s kojima je jako bliska još od srednje škole i htjela je da jednom prilikom idu s nama u jedan skupi steak house. Došao je taj dan, došli smo tamo i svatko je pojeo svoje", napisao je on u početku svoje objave, a ono što je uslijedilo, iznenadilo ga je.

"Supruga mi je zatim proslijedila račun, koji je iznosio više od 700 dolara, i rekla: 'Muškarac bi uvijek trebao plaćati za ženu i njezine prijateljice'. Nasmijao sam se i pitao ju zašto te dodao da ću platiti za nju i za sebe, no ne i za njezine prijateljice", napisao je u nastavku.

Njezine prijateljice to su načule i nazvale ga siromašnim mužem, na što je on ustao od stola, izvadio dvije novčanice od 100 dolara kako bi pokrio račun za sebe i svoju suprugu i otišao. Kada je stigao kući, napisao je da je njegova supruga počela vrištati na njega, govoreći mu da joj je zbog njega bilo neugodno i da su je prijateljice ismijavale jer se udala za čovjeka koji ne može platiti račun. 

Zbog toga je spakirao torbu i otišao kod prijatelja, ali je cijelo vrijeme razmišljao o tome je li trebao samo platiti njihovu večeru i ništa ne govoriti. Na Redditu ga je hrpa ljudi podržala, govoreći mu da je on u pravu te da je njegova žena trebala ranije s njim popričati ako je htjela da on počasti njezine prijateljice.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.