Imamo recept za hrskavu pitu od tikvica naše čitateljice, oduševila je sve

Foto: Shutterstock

JOŠ UVIJEK traje sezona tikvica kojih je trenutno u dućanima i na tržnicama napretek, a one su pravo svestrano povrće koje odlično upotpunjava razna jela. U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? naišli smo na objavu čitatelja pod profilom Mario July Šapina koji su pripremili primamljivu, hrskavu pitu od tikvica i fotografijama privukli brojne čitatelje koji su s oduševljenjem tražili recept. 

Potrebno je samo nekoliko sastojaka:

  • 400 g glatkog brašna
  • sol
  • 200 ml mlake vode
  • tikvice
  • manja glavica crvenog luka
  • začini

Kako se priprema

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata. U međuvremenu pripremite nadjev. Tikvice (po želji) ogulite i naribajte, dodajte im sitno narezani luk, začinite i promiješajte. Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, nauljite i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Tijesto razvucite rukama, otkinite deblje krajeve, malo nauljite i rasporedite nadjev, pa rolajte s jedne i druge strane. Stavite pitu u nauljenu tepsiju, lagano nauljite i pitu i pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta. Pečenu pitu malo poškropite vodom i pokrijte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.