Japan se suočava s prekomjernim turizmom, u Tokiju zabranili alkohol na ulici

Foto: SnapTPhotography / Shutterstock.com

JEDNA OD najpopularnijih turističkih četvrti u Tokiju, Shibuya, želi zabraniti konzumiranje alkohola na ulicama i javnim mjestima, i to svakog dana od 18 sati do 5 ujutro, a mjera bi trebala stupiti na snagu u listopadu. Sve je to, čini se, zbog problema koje im uzrokuje prekomjerni turizam.

Japan se teško nosi s prekomjernim turizmom nakon pandemije - više od tri milijuna turista posjetilo je zemlju samo u travnju i svibnju ove godine, a taj će se trend vjerojatno nastaviti i tijekom ljeta. Zato će, nadaju se Japanci, ova mjera uroditi plodom i donijeti im malo više mira.

Ozbiljna šteta uzrokovana prekomjernim turizmom

"Šteta uzrokovana prekomjernim turizmom postala je ozbiljna, od materijalne štete uzrokovane opijanjem na ulici do svađa s lokalnim stanovništvom i bacanja velikih količina praznih limenki i boca", rekao je grad u priopćenju prošlog listopada, piše CNN.

Shibuya City, koji je samoupravna četvrt unutar Tokija, može donositi vlastite mjere, a ovo je jedna od njih kojom žele ograničiti konzumiranje alkohola na ulicama, ali će se alkoholna pića i dalje moći naručivati u restoranima, barovima i klubovima.

Shibuya je dom nekih od najpopularnijih atrakcija glavnog grada, uključujući svetište Meiji, park Yoyogi i "Shibuya Scramble Crossing", za koje se vjeruje da je najprometnije raskrižje na svijetu.

>> Milano zabranio prodaju hrane i pića za van u kasnim noćnim satima

Nije prva takva zabrana

No ova vijest nije nikakvo iznenađenje za lokalno stanovništvo. Naime, još su prošle jeseni u ovoj četvrti zabranjene sve aktivnosti vezane uz Noć vještica, a alkohol je naveden kao glavni razlog zabrane. To je uključivalo i zabranu pijenja alkohola izvan barova i restorana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.