Keksi koji ne debljaju: Kombinacija voća i tamne čokolade, a gotovi su za čas

Foto: Index Recepti

VRIJEME je kolača i slastica, ali nisu sve slastice iste - neke su čak i "bezopasne" za liniju. Bilo da ne konzumirate šećer, pazite na kalorije ili se jednostavno malo želite odmoriti od teških i slatkih kolača, uvijek je dobro znati neki provjereni recept za takav desert. Mi smo ovaj put isprobali zobene kekse od nekoliko sastojaka, koji uključuju voće, kikiriki-maslac i čokoladu bez šećera. 

U receptu se koriste svježe jagode, koje smo ovom prilikom zamijenili borovnicama i brusnicama. Ono što nam se u keksima posebno sviđa su njihova sočnost i mekoća, za što su zaslužne banane i kikiriki-maslac. 

Potrebni sastojci 

Evo što će vam sve biti potrebno. 

  • zobene pahuljice
  • banane
  • brusnice ili borovnice (jagode kad im je sezona, osim ako imate zamrznute)
  • kikiriki-maslac
  • narezana čokolada bez šećera 

Kako se pripremaju 

Krenite s pripremom voća: banane zgnječite vilicom, a drugo voće koje koristite očistite i narežite na komadiće. U posudi sjedinite zobene pahuljice, voće koje ste pripremili i kikiriki-maslac. Nakon što ste sjedinili sastojke, dodajte im i komadiće čokolade. 

Rukama oblikujte kuglice i slažite ih na lim za pečenje. Kekse kratko pecite, dok ne dobiju zlatnu boju. Prije konzumacije ostavite ih da se potpuno ohlade. 

Cijeli recept s točnim mjerama pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.