Mirela i Dejana dnevno naprave do tisuću komada kiflica za koje kažu da su kao bakine

Foto: Baš te kiflice

JESTE li već čuli za Baš te kiflice – svježe, domaće, ručno rađene kiflice, od lokalnih sastojaka, koje su baš kao bakine? Riječ je o ideji koju su pokrenule dvije prijateljice iz Zagreba, Mirela Šimunjak i Dejana Čorak, koje su svoju ljubav prema dizanom tijestu i svježim kiflicama odlučile pretvoriti u posao.

Službeno posluju već godinu dana, a za njihove kiflice mnogi govore da su najbolje i da su baš kao bakine pa smo odvojili malo vremena da s njima i popričamo. Otkrile su nam kako se rodila ideja da pokrenu ovakav posao, kako izgleda njihov tipičan radni dan (ali i noć) te kakvi su im planovi za dalje.

Prijateljice i poslovne partnerice

Mirela i Dejana cimerice su od studentskih dana, a danas su prijateljice i kume. Mirelini slavonski geni su zaslužni za to da je ona uvijek s ljubavlju nešto mijesila i svima pripremala, dok Dejana ima poduzetnički duh i ljubav prema marketingu. Svakodnevna druženja odlučile su pretvoriti i u poduzetničku priču i tako su postale i poslovne partnerice otvorivši firmu Baš te kiflice.

"Željele smo kiflicama olakšati svakodnevicu zaposlenoj ženi, poduzetnici, majki koja uz sve obaveze ne stigne još mijesiti i peći, a želi poslužiti obitelji, gostima, poslovnim suradnicima fine i ukusne zalogaje, kojima se svi razvesele i baš svi ih vole", kaže Dejana na početku razgovora.

Ideja je nastala, kažu nam, u periodu Dejaninog prvog rodiljnog dopusta, i to zato što je Mirela radila savršene kiflice i uvijek ih donosila sa sobom kad bi dolazila u goste, a svi su ih obožavali.

Recept od bake iz Slavonije

"Firmu smo otvorile taman pred lockdown zbog korone. Onda smo ipak pričekale da sve prođe, Dejana je rodila još jedno dijete, i na jesen 2023. godine potpuno se posvećujemo Baš tim kiflicama", kaže Mirela i dodaje da je recept za kiflice ona dobila od svoje bake iz Slavonije, ali ga je s vremenom doradila i od tada se više nije mijenjao.

Mirela i Dejana kažu da kiflice rade samo po principu narudžba-isporuka, što znači da se dan prije zna točno koliko kiflica se treba napraviti i isporučiti drugi dan. U prosjeku je to 700 do čak tisuću komada kiflica koje naprave tijekom dana, a nekada i tijekom noći.

"Za isporuke ujutro kiflice se rade u noćnoj smjeni, kako bi sve kiflice ujutro bile svježe na prodajnim mjestima i kod kupaca. Sve kiflice koje isporučujemo tijekom dana proizvode se u jutarnjoj smjeni. Budući da je tijesto uvijek svježe pripremljeno i da se svaka kiflica ručno rola, jako je bitno dobro rasporediti vrijeme kako bi se sve stiglo i sve bilo na vrijeme isporučeno", ističe Dejana.

Uskoro pripremaju i blagdansku ponudu

U ponudi imaju slane prazne kiflice i slane punjene kiflice, punjene skutom i pršutom – prazne kiflice koštaju 40 eura za kutiju od 50 komada, a punjene 50 eura za kutiju od 50 komada. U redovnu ponudu, kažu nam, ne planiraju uvesti nove proizvode, ali kroz godinu imaju posebne i blagdanske ponude gdje uvijek imaju nekih noviteta.

"Tako smo za Uskrs imali pogaču od kiflica, za Dane kruha Dječju veselu kutiju oblika, gdje smo umjesto kiflica radili ptice, puževe i cvijeće od istog tijesta kao za kiflice. Uskoro pripremamo i blagdansku ponudu za prosinac, ali to ćemo još ostaviti kao malo iznenađenje", kažu nam prijateljice.

Njihove kiflice najčešće se naručuju za razna slavlja, dječje rođendane, uredske proslave, rođenja djeteta, konferencije, sastanke, a Dejana kaže da su najčešći komentari kupaca ti da su kiflice iste onakve kakve radi njihova mama ili baka, da fino mirišu, da su meke i da se uvijek prve pojedu.

"Budući da je nama kvaliteta najvažnija, kod pripreme koristimo brašno s obližnjeg mlina, ne stavljamo nikakve posebne dodatke u tijesto niti aditive, kiflice se rade ručno i uvijek su svježe pripremljene i pečene. I to su kupci zaista prepoznali", kaže Dejana.

Iako njihove kiflice nailaze samo na riječi hvale, Dejana i Mirela kažu da nemaju u planu otvaranje vlastitog prodajnog mjesta – trenutno svoje kiflice dostavljaju na području Zagreba, a njihove se kiflice mogu pronaći i na nekim prodajnim mjestima, poput Mrkvica dućana, Veronika Delikatesa i trgovine Ceker.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.