Na jezeru u Svetoj Nedelji od 23. do 25. lipnja Paradajz from Paradise

Foto: Salty Business & Arhiva Nekić Trucks

U SVETOJ NEDELJI od 23. do 25. lipnja održava se Paradajz from Paradise, festival posvećen lokalno uzgojenim sočnim rajčicama, na bajkovitoj lokaciji parka i jezera Kipišće u Svetoj Nedelji.

U prvom planu su Rajske rajčice koje se već više od 20 godina uzgajaju u Svetoj Nedelji, a uvrštene su među 50 najpriznatijih proizvođača sorti cherry i cocktail rajčica u svijetu. Paradajz from Paradise je zamišljen kao oda lokalnom proizvodu uz savršeni doček ljeta praćen hranom, koktelima i dobrom glazbom.

Za hranu su zaduženi pravi majstori - Marin i Josip Nekić dolaze u Svetu Nedelju s prelijepim restauriranim oldtimerima gdje će sva tri dana posluživati nekoliko jela posebno osmišljenih za ovu priliku.

Što se jede?

Naravno, uz nova jela pripremat će i svoje klasike kao pulled pork s coleslaw salatom i majonezom od kapara i Trailer mess, varijantu pulled porka s domaćim svetonedeljskim rajčicama sorte calimera, tzatzikijem i vlastitim BBQ umakom.

"Za vrijeme gostovanja na jednom festivalu u Zagrebu, čovjek je biciklirao od Dubrave do Jaruna samo da bi pojeo naš Trailer mess, ali je uranio nekoliko sati jer smo otvarali u 19 sati. Ono što je nevjerojatno je da je gospodin ponovno došao biciklom oko 20 sati samo da ponovno pojede naš Trailer mess. Nama je to jedna od najljepših potvrda našeg rada", kažu Marin i Josip.

Uz Nekiće, kuhat će i iskusni kuhar Zlatko Belužić koji je u gastronomskim kuloarima najpoznatiji po višegodišnjem angažmanu vezanom uz lošinjsku grupaciju Jadranka hotela.

Na festivalu će pripremati Rajski tuna bowl, inačicu popularne havajske zdjele s domaćim rajčicama, tunom, posebnom crnom rižom Venere, mladim lukom, zatim varijantu prutića od bijele ribe u hrskavim panko mrvicama s domaćim pestom od rikule i kremastom pečenom skutom uz još poneko iznenađenje.

"Iako je kuhanje na festivalima naporan posao, obožavam kuhati s Nekićima. Znamo se od djetinjstva, a naši očevi su zajedno radili u ugostiteljstvu. Pripremili smo sjajne stvari koje jedva čekamo predstaviti", govori Zlatko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.