Za ovaj trik guljenja naranči sigurno niste znali, a olakšat će vam život

Foto: Shutterstock

NARANČE su mnogima omiljeno voće - osim što su zdrave i prepune vitamina, vrlo su svestrane i na razne se načine mogu koristiti u kulinarstvu. Sok od naranče odličan je dodatak brojnim desertima, a od njega možete napraviti čak i umak i servirati ga uz neko slano jelo.

Od njih možete napraviti i smoothie ili dan započeti svježe cijeđenim sokom od naranče, no ponekad je prava muka oguliti ih. Ipak, sada smo pronašli jedan odličan trik uz koji ćete naranču oguliti bez špricanja i na vrlo jednostavan način, a trebat će vam samo nož i daska za rezanje. 

Ogulite naranče na vrlo jednostavan način

Uzmite naranču i prvo joj odrežite vrhove, a zatim ju zarežite po kori, i to samo do pola, kako je prikazano na videu, no pazite da ne zarežete meso. Sada prstima samo razdvojite naranču u tri dijela, sa svakog dijela rukama ogulite koru - i to je to.

@linder_surprise easiest way to peel an orange 🤩🍊 #fyp #peelinganorange #hack ♬ original sound - Linda

Još jedan trik

Ranije smo vam pisali o još jednom triku guljenja naranče - na Tik Toku smo pronašli zanimljiv trik u kojemu autori režu naranče napola pa polovice prstima izokrenu naopako. Koricu naranče guraju prema van, čime i meso naranče izađe van. Mnogi su se oduševili ovim trikom, a posebno jer lijepo izgleda i neke podsjeća na krunu.

@anna.antonje

Here we go again love this orange hack !!!

♬ Originalton - anna

Na ovaj način meso naranče možete jesti direktno s kore, ili ga prstima odvojiti od kore i servirati u obliku trokutića koji su se izvrtanjem prirodno napravili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.