Znamo gdje idućih mjesec dana možete probati jela od divljači

Foto: Shutterstock

DIVLJA svinja pod pekom, medaljoni od jelena, lovački kotlić i gulaš - to su samo neka od jela koja će posjetitelji moći kušati tijekom manifestacije Dani divljači - lov na gurmanske užitke, koju organiziraju Hrvatske šume.

Ova će se manifestacija održavati svakog vikenda počevši od 25. listopada pa sve do 24. studenoga, a uz vrhunska jela od divljači, posjetitelji će imati priliku povezati se s prirodom i bogatom lovačkom tradicijom Hrvatske kroz ovo gastronomsko putovanje koje obuhvaća Gorski kotar, Slavoniju i druge regije.

Manifestacija počinje u Bjelovaru, završava u Karlovcu

Manifestacija počinje u lovačkoj kući Babinac u Velikoj Pisanici kraj Bjelovara, a trajat će cijeli ovaj vikend, od 25. do 27. listopada. Prvi vikend studenog, 2. i 3., Dani divljači sele se u Pansion Lovački u Delnicama, a potom u Slavoniju, gdje će posjetitelji moći uživati u specijalitetima u lovačkom domu Zlatna Greda blizu Osijeka i lovačkom domu Kunjevci kod Vinkovaca.

Od 15. do 17. studenog delicije od divljači moći će se kušati u Planinarskom domu Jankovac na Papuku i Pansionu Peski nedaleko od Đurđevca, a završni vikend manifestacije, od 22. do 24. studenog, održat će se u lovačkom domu Muljava kraj Karlovca.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a radno vrijeme većine objekata je od 12 do 21 sat. Važno je napomenuti i da je u lovačkoj kući Babinac i lovačkom domu Zlatna Greda potrebna prethodna rezervacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.