Na Weekend Food Festival stiže Franco Pepe, najbolji pizzaiolo na svijetu

Foto: WFF

FESTIVAL koji je prošle godine smjestio Hrvatsku na mapu najvažnijih gastronomskih događanja u Europi održat će se i ove godine, s još bogatijim programom, od 14. do 16. travnja u Rovinju. Tijekom tri dana najukusnijeg festivala u travnju posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima i panel-diskusijama povezanima s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom te prehrambenom industrijom.

Kao i prošle godine, u Rovinj stižu neki od najboljih svjetskih chefova, što Weekend Food Festival smješta uz bok najboljih svjetskih gourmet festivala. U Rovinj će tako ponovno doći Dabiz Munoz, dvije godine zaredom najbolji chef svijeta, koji će posjetiteljima uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DiverXO dovele do tri Michelinove zvjezdice.

Stiže i poznati chefovski trojac

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar te Simon Rogan, chef restorana L’Enclume i osnivač farm-to-table pokreta. Iz kopenhagenskog Jordnæra stiže nam Eric Vildgaard sa svojom nevjerojatnom životnom pričom, a iz Gucci Osteria da Massimo Botture chefovi Karime Lopez i Takahiko "Taka" Kondo. Uz chefove Rovinj će posjetiti i neka od najvećih imena svjetske koktel scene.

Popisu chefova koji dolaze dodajemo još jedno veliko ime koje će zasigurno popuniti svako slobodno mjesto u dvorani. Pred svima će najbolju pizzu svijeta raditi jedan od najpoznatijih pizzaiola na svijetu - Franco Pepe.

Riječ je o majstoru pizze kojeg upravo gledamo u nedavno objavljenom Netflixovom serijalu Chef’s Table: Pizza, a svi posjetitelji Weekend Food Festivala moći će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata.

Na velikom showcooking stageu tijekom cijelog festivala svoja će znanja prenositi domaći i svjetski chefovi, a uz to će nam približiti pomalo nepoznate kuhinje, poput izraelske, koju će predstavljali mladi chef Yehi Zino.

Kroz brojne masterclassove posjetitelji će moći sudjelovati u kušanju maslinovih ulja i vina, izradi kruha i u ostalim radionicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.