SIJEČANJ je poznat kao miran, ali i dug mjesec, koji često ima neke negativne konotacije, no zašto bi to moralo biti tako? Neka ovo bude mjesec dobrih knjiga, lijepih filmova i - fine hrane. Blagdani su završili, pa se ponovno možemo opustiti i vratiti u svoju normalu. Pripremili smo neke klasike kojih smo se baš zaželjeli, a sigurni smo da nismo jedini.
1. Musaka s krumpirom
Slojevi mljevenog mesa koje se može kombinirati s krumpirom, patlidžanom ili pak keljom - ovu kombinaciju posebno volimo. Ovdje je recept za onu klasičnu - s krumpirom.
2. Lazanje bolognese
Još jedno jelo "za dušu" koje volimo povremeno napraviti. Sa sigurnošću možemo reći da su nam lazanje kod kuće najfinije. Evo recepta.
3. Piletina s graškom i krumpirom
Jelo koje nas definitivno vraća u djetinjstvo i danas je pravi "comfort food" je ovo fino i lagano jelo na žlicu. Radimo ga prema ovom receptu.
4. Faširanci s pire krumpirom
Klasik koji zaista vole sve generacije i kojemu se veselimo bez obzira na godišnje doba. Isprobajte recept.
5. Brzi grah s kobasicom
Brzi grah na žlicu je pravo zimsko, hranjivo jelo koje rado pripremamo za ručak. Isprobajte ovaj jednostavan recept i ubacite ga u svoj tjedni jelovnik.
6. Špageti Carbonara
Još jedan klasik koji pripremamo kad smo gladni i želimo brzo i jednostavno jelo. Obično ne stajemo na samo jednom tanjuru jer, zna se - carbonara je najbolja dok je još topla i kremasta. Evo odličnog recepta.