Objavljena je nova Harry Potter kuharica s više od 30 novih recepata

Foto: Press

AKO VOLITE filmove o Harryju Potteru, najpoznatijem čarobnjaku svih vremena, onda će vas razveseliti vijest da je ovih dana objavljena nova službena kuharica Joanne Farrow Harry Potter – Pecite, igrajte se i ukrašavajte, s više od trideset recepata koji su nadahnuti popularnim filmovima.

Više od 30 novih recepata

Nova zbirka recepata za slastice i slatkiše treća je samostalna knjiga Joanne Farrow u seriji kuharica čiji su recepti nadahnuti filmovima o Harryju Potteru. Prva službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije i njezin nastavak Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci prepuni su korisnih savjeta i uputa za djecu i njihove roditelje, pa tako i ovo, treće izdanje, dolazi s detaljnim uputama i obiljem fotografija za izradu torti, muffina, kuglica, keksa i brownieja.

Želite li kušati Harryjevu rođendansku tortu ili tortu Povijest Hogwartsa, recepte potražite u prvoj cjelini Velike torte. Recepte za slasticu Mimbulus mimbletonia, Slasna zmajska jaja i još osam drugih slatkih specijaliteta potražite u drugoj cjelini Muffini i kuglice, a recept za Čarobnjački šah, Čokoladne žabe, Razredbeni klobuk i Metlobojske kekse naći ćete u trećoj cjelini Keksi i brownieji.

Tu je i cjelina Osnovni recepti, koja će vam pomoći da i vi i vaši najmlađi svladate neke osnovne vještine – kako profesionalno rastopiti čokoladu ili napraviti savršenu kraljevsku glazuru.

Svaki vas recept vodi korak po korak

Knjiga recepata Pecite, igrajte se i ukrašavajte malo je drukčija od drugih kreativnih kuharica – svaki vas recept vodi korak po korak u izradi slastica i predlaže vam da hrabro dodate i nešto svoje čarolije, da se poigrate bojama, okusima i oblicima. Primjerice, možete smisliti vlastitu verziju Ollivanderova čarobnog štapića, nacrtati svoju mapu za haranje ili čak kreirati razne vrste zmajeva.

Simboli munje uz svaki recept pokazuju zahtjevnost izrade – jedna munja označava početničku razinu čarobnjačkog slastičarstva, a tri su znak za srednje teške recepte. Šablone za Čokoladne žabe, Krilate zlatne zvrčke i ostale slatke zalogaje čekaju vas na samom kraju knjige, a vi trebate jedino prikupiti sve potrebne sastojke, staviti pregaču i započeti s pečenjem.

Bogato ilustrirana knjiga dostupna je u svim knjižarama, kao i na webshopu Školske knjige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.