Petra Jelenić najavila da ponovno održava slastičarske radionice, evo detalja

Foto: Pixsell/Petra Jelenić

Naša najpoznatija pastry chefica Petra Jelenić, na svojim je društvenim mrežama najavila da se nakon kraće stanke vraća sa slastičarskim radionicama koje se održavaju u Kuhaoni. Kako je najavljeno i na web stranici Kuhaone, dva se termina radionica pripremaju za zadnji vikend kolovoza i to za radionicu Slastice bez glutena, a još dva za početak rujna kada će se pripremati Entremet od kruške i cimeta. 

Što će se sve pripremati

Kako je najavljeno, radionice Slastice bez glutena će se održavati u petak i subotu, 30. i 31. kolovoza, a polaznici će pripremati klasičnu Šarlotu sa šumskim voćem i kremom od sira, a radit će i japonais biskvit s orašastim plodovima, bavarsku kremu od svježeg sira i žele od malina. Drugi kolač je bezglutenski kolač s mascarpone kremom i želeom od manga u obliku monoporcije, koji se sastoji od čokoladnog biskvita, hrskavog sloja s bademima, kreme od mascarponea i mirrora od manga.

Napominju kako su sve slastice primjerene za osobe netolerantne na gluten, a predavanja će se održati u petak od 17 do 21 sat, dok su za subotu pripremili nešto raniji termin, od 10 do 14 sati. Cijena radionice je 230 eura po osobi. 

Druga najavljena radionica nosi temu Entremet od kruške i cimeta, a održat će se u petak i subotu, 6. i 7. rujna.

O čemu se točno radi, objasnili su iz Kuhaone: "Pojam entremet označava manju tortu, dostatnu za 8-14 osoba, koja se sastoji od više slojeva raznih tekstura. U tipičan entremet visine 6 cm minimalno ide jedan biskvit, hrskavi sloj, insert, krema, glazura i dekoracija. Naravno, kompozicija može imati više slojeva, no najbitnije je kako su ti slojevi tehnički napravljeni i kakav je na kraju sklad okusa. Entremet može biti bilo kojeg okusa, oblika i boje. Na novom dvodnevnom masterclassu pripremat ćete bezglutenski čokoladni pain de gene biskvit, streusel od zobenih pahuljica i cimeta, žele od krušaka i cimeta, kompot od krušaka, mousse od tamne čokolade i karamela, mirror od mliječne čokolade i cimeta te čokoladne dekoracije." 

Tako će polaznici na ovom masterclassu učiti pripremati bezglutenski čokoladni pain de gene biskvit, streusel od zobenih pahuljica i cimeta, žele od krušaka i cimeta, kompot od krušaka, mousse od tamne čokolade i karamela, mirror od mliječne čokolade i cimeta, te čokoladne dekoracije. Termin ovih vikend radionica također je u petak od 17-21 sat, u subotu od 10-14 sati, s cijenom od 230 eura. 

Napominju da je za održavanje radionice potrebno minimalno 6, a maksimalno 12 polaznika te da se kuhanje na radnoj jedinici odvija samostalno ili u paru, a ako, pak, nekome želite pokloniti polaženje neke od radionica, nude mogućnost kupnje poklon bonova u vrijednosti od 75 eura. 

Osim radionica Petre Jelenić, iz Kuhaone najavljuju još sličnih radionica za kolovoz i rujan, a sve detalje možete pogledati na njihovoj službenoj stranici

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.