ZADAR Street Food Festival ove godine slavi svoje peto proljetno izdanje. Festival se održava dva puta godišnje, u proljeće i jesen, a ovogodišnje proljetno izdanje festivala trajat će deset dana, od petka, 28. travnja, do nedjelje, 7. svibnja. Održat će se na jednoj od najljepših zadarskih lokacija zvanoj Puntamika.
U sklopu festivala bit će postavljeno ukupno devet kućica s hranom. Nudit će se i kokteli, kao i vina s područja Zadarske županije.
Ulična hrana u punom sjaju
Novitet na festivalu je Botanist, prvi zadarski restoran koji nudi samo biljnu prehranu. Botanist će predstaviti svoje veganske specijalitete poput domaćeg krumpira sa sirom i prženim lukom te burgere od cikle, graška i veganskog mesa.
Na festival se vraća Picnic Mingle & Fun, ekipa koja već dvije godine putuje Hrvatskom i priprema street food. Ovog puta predstavit će novi burger od kozica, pripremljen s brioche pecivom od krumpirovog tijesta, sriracha majonezom, celerom i kozjim sirom.
Prvi put će tu biti i Poma Food Boutique, koji će u suradnji sa zadarskom Kroštulom na Puntamiki predstaviti pet novih sourdough pizza - Istrijanku, Dalmatinku, Pašku, Margheritu i Fureštu.
Zadarski restoran i sushi bar Maguro donosi okuse Azije na zadarski festival. Na njihovoj ćete kućici moći naručiti KFC piletinu, katsu bunse i poke s lososom, tradicionalno havajsko jelo koje spaja salatu od algi, kozice s majonezom, ukiseljeni đumbir, edamame, losos, rižu i furikake.
Na festivalu će biti i Bob Rock's Ice Cream, koji će na svojoj kućici nuditi bubble waffle, osvježavajući sladoled i bubble tea.