Internet je poludio za ovom grickalicom od samo jednog sastojka i hrpe začina

Foto: Shutterstock

PRIJE nekoliko godina svi su pravili čips od tjestenine, a onda je ta grickalica pomalo pala u zaborav. Ipak, sada je ponovno postala viralna, a na TikToku baš svi pripremaju ovo jelo.

Riječ je o tjestenini koja se prvo skuha, a zatim se pomiješa s uljem i začinima te zapeče u pećnici ili fritezi na vrući zrak. Rezultat je hrskava tjestenina koja se super slaže uz razne umake, a može biti odlična grickalica za one dane kad vam dođu gosti i želite im ponuditi nešto drugačije.

@cookingwithbello PASTA CHIPS 😍 Written recipe and measurements are on the link! 🥰❤️🇮🇹 #pasta #pastachips #italian #italianfood #foodontiktok ♬ original sound - Angelo Coassin

Potrebni sastojci

Čips od tjestenine postao je viralan još prije nekoliko godina, a sada ga svi na društvenim mrežama ponovno prave. Imamo super recept, a za pripremu ove tjestenine trebat će vam:

  • rigatoni tjestenina (možete koristiti i penne ili mašnice)
  • maslinovo ulje
  • naribani parmezan
  • začini po želji (talijanska mješavina začina, češnjak u prahu, sol, papar...).
@feelgoodfoodie #pastachips are my new favorite chips! They’re so good and make the best appetizer! #pastatiktok #summertime ♬ Music Food (Director Cut Mix) - Chad

Kako ih napraviti

U velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu i posolite je. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju i ocijedite. Pomiješajte tjesteninu s maslinovim uljem, parmezanom, talijanskim začinima, češnjakom u prahu, soli i paprom. Začine možete prilagoditi sebi i svom ukusu pa koristiti i neke druge po želji.

Ispecite u pećnici ili fritezi na vrući zrak na 200 stupnjeva 12 do 15 minuta, a nekoliko puta ih okrenite prilikom pečenja. Tjesteninu poslužite uz umak po izboru - možete napraviti domaću salsu, a hrskava tjestenina super će se slagati uz hummus, ali i uz namaz od cikle i feta sira.

Cijeli recept s točnim mjerama je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.