Proglašeni su pobjednici zagrebačkog Burger Festivala, evo najboljih burgera i kućica

Foto: Sandro Sklepić

DANAS je bio zadnji dan zagrebačkog Burger Festivala, a u 17 sati proglašeni su najbolji ovogodišnji festivalski burgeri.

Festival je trajao 11 dana, tijekom kojih su se pripremali i posluživali burgeri, a priznanja za prva tri mjesta najboljima je uručio Domagoj Jakopović Ribafish. 

Posjetitelji glasali preko QR kodova, natjecalo se 10 kućica

Nagrada na zagrebačkom Burger Festivalu je legitimacija kojom se burger barovi i njihovi autori vole pohvaliti, a o najboljima su odlučivali isključivo posjetitelji. Glasove su mogli davati preko QR kodova na kućicama i računima, i to za kućicu i burger koji im se najviše svidio. Glasati su mogli od otvaranja 10. listopada u podne pa sve do 19. listopada u 23:59. 

Za glasove se ove godine borilo deset kućica: od zagrebačkih višestrukih osvajača nagrada iz Burger Bara i dubrovačkih Guloso Burgers & More, koji su lani pobijedili na međunarodnom Burger festivalu u Beogradu, preko višestruko nagrađivanih Instituta za burgere by Mate Janković i Chef’s Burgera by Ivan Pažanin, uz također nagrađivane Zadrane iz Picnic Mingle & Funa.

Publika je glasala i za burgere iz Good Fooda, egzotične burgere Thai Thai Streetfooda, hvaljene kreacije novootvorenog Bold.Burgera, kreativne izvedbe chefa Vedrana Stojanca i njegova Oui Chef on Wheels te debitanta Grofa Lovskog. Svi su redom imali svoje obožavatelje. 

Najbolji burgeri prema glasovima posjetitelja

Treći po broju glasova publike na ovogodišnjem festivalu je Chef’s Burger by Ivan Pažanin. Ove se godine predstavio novim verzijama svojih poznatih klasika: Original Cheese 2.0, Creamy Pomodoro 2.0 i Crispy Kapula 2.0. Osim u detaljima receptura, za razliku od ranijih godina, umjesto u brioche pecivima, burgere su posluživali u pecivu od krumpirova tijesta. 

 

Drugo mjesto po glasovima publike osvojili su Picnic Mingle & Fun. Vječno zaigrani i inspirirani Zadrani ove su godine, osim svojih klasika Blackie burgera i burgera s kozicama, u ponudi imali i Smokey Cheez te Blue Cheese burger.

Publika je na prvo mjesto drugu godinu zaredom dovela Institut za burgere by Mate Janković, koji je na festivalu u ponudi imao Classic Cheese Smash, Onion Cheese Smash i Bacon Cheese Smash burgere. 

Najveći broj bodova dobio je Jankovićev burger Onion Cheese Smash, koji je tako osvojio titulu najboljeg burgera ovogodišnjeg festivala, drugo mjesto pripalo je Picnicovom Blackie burgeru, a treće mjesto Creamy Pomodoro burgeru Ivana Pažanina.

Svi sudionici nazdravili su s nagrađenima i proslavili kraj devetog Burger Festivala Zagreb, a iz organizacije su poručili da "burgeri nisu trend već istinska strast te da kreacije koje nudi nisu fast food već pravo gurmansko iskustvo". 

Tri najbolje kućice BFZ-a 2024.

1. Institut za burgere by Mate Janković 

2. Picnic Mingle & Fun

3. Chef’s Burger by Ivan Pažanin

Top 3 burgera BFZ-a 2024.

1. Onion Cheese Smash (Institut za burgere by Mate Janković)

2. Blackie burger (Picnic Mingle & Fun)

3. Creamy Pomodoro (Chef’s Burger by Ivan Pažanin)

Pobjednici dosadašnjih devet izdanja Burger Festivala

BFZ 2024. Institut za burgere by Mate Janković by people

BFZ 2023. Institut za burgere by Mate Janković by people

BFZ 2022. BBQ HOT YARD by people

BFZ 2021. Guloso Burgers & More by people

BFZ 2020. Full Circle by Marko Palfi by people

BFZ 2019. Reshetka by people, Burger Bar by media

BFZ 2018. Mason Burgers & Staf by people + by media, Burger Bar by bloggeri

BFZ 2017. Mason Burgers & Staf by people

BFZ 2016. Submarine by people

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.