Za vikend radimo ove tiramisu keksiće koji će se posebno svidjeti ljubiteljima kave

Foto: Shutterstock

ZA TIRAMISU, naravno, svi već znaju, a ovaj talijanski desert omiljen je među ljubiteljima kave i kremastih kolača. Sada smo pronašli još jedan desert koji je savršena kombinacija keksića i tiramisua, a riječ je upravo o tiramisu keksićima.

Ako volite tiramisu, onda će vas ova kombinacija ukusnih keksića s kavom i sočne kreme od mascarponea osvojiti na prvi griz, a na kraju ih pospite kakaom i uživajte u malim tiramisu zalogajima. Ovaj je desert kao stvoren za vikend i uživanje uz šalicu kave, a u nastavku vam donosimo i cijeli recept te detaljne korake pripreme.

Potrebni sastojci

Prvo ćete napraviti keksiće, a za njih će vam biti potrebni sljedeći sastojci:

  • maslac
  • bijeli šećer
  • smeđi šećer
  • jaje
  • ekstrakt vanilije
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • soda bikarbona
  • instant kava
  • sol.

Dok se keksi hlade, napravit ćete kremu, a za nju će vam trebati:

  • mascarpone sir
  • ekstrakt vanilije
  • šećer u prahu
  • med
  • vrhnje za šlag
  • kakao u prahu za posipati.

Kako se priprema

Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici ili u malom lončiću na laganoj do srednje jakoj vatri. Otopljeni maslac ulijte u veliku zdjelu za miješanje i ostavite da se ohladi. Maslacu dodajte bijeli i smeđi šećer i kuhačom miješajte jednu minutu. Dodajte i jaje te ekstrakt vanilije i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, instant kavu i sol. Suhe sastojke dodajte u mokru smjesu i lopaticom miješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu podijelite na 11 dijelova i od svakih napravite kuglicu, a kuglice zatim posložite na papir za pečenje. Stavite ih u hladnjak da se stegnu, na otprilike sat vremena.

Dok je smjesa za kekse u hladnjaku, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim za pečenje složite po 6 kuglica (jer će se raširiti dok se peku) i svaku turu keksića pecite 10 do 11 minuta. Kada su gotovi, kekse ostavite da se hlade na plehu još otprilike 3 minute, a zatim ih prebacite na rešetku i ostavite da se potpuno ohlade.

Dok se keksići hlade, napravite kremu - u zdjeli umutite sve sastojke za kremu. Miksajte nekoliko minuta, sve dok ne dobijete čvrstu kremu. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i nanesite ju na keksiće, a na kraju svaki keks pospite kakaom u prahu. Cijeli recept s točnim mjerama i svim sastojcima pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.