Imamo recept za jesensku juhu koju ćete poželjeti raditi svaki dan, ovdje je

Foto: Shutterstock

JUHA OD BUNDEVE jelo je koje najviše vežemo za jesen, a može se poslužiti kao ukusno predjelo ili pak večera, uz lagano prepečeni kruh. Jelo je ovo koje ove jeseni radimo minimalno jednom tjedno, a sada smo pronašli još jedan recept za juhu, s dodatkom drugog povrća.

Muškatna ili hokaido tikva u ovom jelu igraju glavnu ulogu, a s dodatkom luka, češnjaka, mrkve i rajčica, ova će juha biti još ukusnija i aromatičnija. U nastavku pronađite video, ali i pisani recept - priprema ne može biti jednostavnija, a sve što morate jest prepeći povrće, izblendati ga i to je sve!

@dr.vegan Butternut Squash **Ingredients:** - 1 small-medium Butternut Squash - 200 ml Coconut Milk - 1-2 Red Onions - 1 Garlic head - 2 Tomatoes or 1 cup cherry tomatoes - 350 ml Vegetable Broth - 1 tsp grated Ginger (optional) - Olive Oil - Cilantro for garnish - Grilled Cheese: 2 bread slices, vegan cheese, vegan butter - 3 Carrots **Seasoning:** - 1 tsp each of pepper, cumin, paprika, thyme, rosemary, and chili flakes **Instructions:** 1. Preheat oven to 380°F (193°C). 2. Prep vegetables in a baking dish. Add seasonings and olive oil. Cover with foil. 3. Bake ~1 hour until golden. 4. Blend vegetables with broth and ginger. 5. Transfer to pot on medium heat. Add coconut milk; stir 2 min. 6. Adjust seasonings. Garnish with cilantro, coconut milk, and chili flakes. #butternut #butternutsquash #butternutsquashsoup #pumpkin #pumpkinseason #pumpkinsoup #pumpkinsouprecipe #butternutsoup #roastedbutternutsquash #souprecipe #souprecipes #soup #goodsoup ♬ original sound - Ahmad Noori

Potrebni sastojci

Recept iz videa prilagođen je veganima, pa su umjesto običnog mlijeka korišteni kokosovo mlijeko i veganski maslac umjesto klasičnog maslaca, no vi ga možete prilagoditi svojim prehrambenim navikama. Za pripremu juhe od bundeve trebat će vam:

  • muškatna tikva (može i hokaido)
  • ljubičasti luk
  • češnjak
  • rajčice
  • mrkve
  • povrtni temeljac
  • naribani đumbir (opcionalno)
  • kokosovo mlijeko
  • maslinovo ulje
  • začini po želji (papar, kumin, paprika, čili...)
  • maslinovo ulje
  • kruh
  • sir
  • maslac

Kako se priprema

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U vatrostalnu posudu za pečenje stavite bundevu koju ste prepolovili i izvadili joj koštice, rajčice, ljubičasti luk, mrkve i češnjak, dodajte začine i maslinovo ulje i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite jedan sat.

Iz pečene bundeve žlicom izvadite meso i stavite u blender zajedno s ostalim pečenim povrćem. Dodajte temeljac i naribani đumbir (ako ga koristite) i izblendajte. Juhu ulijte u lonac, dodajte mlijeko i kuhajte na vatri srednje jačine, dvije minute uz miješanje. Začinite po želji.

Uz juhu možete poslužiti prepečenac, a možete napraviti i tostirani kruh sa sirom - između dvije šnite kruha stavite naribani sir, kruh premažite maslacem i lagano prepecite na tavi pa poslužite uz juhu.

Cijeli recept za ovu ukusnu juhu od bundeve pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.