Slušali smo o lisnatom s okusom baklave, a sada smo ga konačno i probali

Foto: Karlo Klasić/Index

RIJETKO tko ne voli lisnato tijesto i baklavu. A zamislite to dvoje skupa, u obliku natopljenog, sočnog lisnatog peciva punjenog bogatim nadjevom od oraha i pistacija, sve skupa ne preslatko, pomalo limunasto. Da, tako nešto postoji, i to u Korici, jednoj od prvih craft pekarnica u Hrvatskoj.

Korica u Zagrebu ima tri lokacije (Preradovićeva 39, prilaz Gjure Deželića 36, Martićeva 19), a ovo pecivo su u ponudu uveli prije nekoliko mjeseci. Slušali smo dosta o njemu i brdo ljudi nam je reklo da moramo probati tu kalorijsku bombu, no uvijek bismo se mimoišli. A sad smo ga se konačno dohvatili. Košta 3.30 eura. Istina, nije najjeftinije.

5 minuta godišnjeg

Ovo je pecivo sve što smo već opisali - mekano, hrskavo, sočno, punjeno, slatkasto, orašasto i malo kiselkasto od limuna. Jako je zasitno i konkretno tako da će vas uz kavu na pauzi od posla definitivno zasititi.

O Korici

Pekarnica Korica poštuje i slijedi majstorski način pečenja kruha, kažu. Svi se proizvodi rade ručno, tradicionalnim i autentičnim metodama pripreme, uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina. Kako bi osigurali bogatstvo okusa i teksture, tijesto prije pečenja provodi i do 48 sati fermentirajući i razvijajući se.

"Radimo pravi kruh, kruh nepokvaren aditivima i nepotrebnim mehaničkim tretiranjem, kruh koji se sastoji samo od brašna, vode, kvasca, soli… i vremena", zaključuju iz Korice.

>> Ovo su trenutno najbolje pekarnice u Zagrebu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.