Svjetski dan tjestenine slavimo uz ovih 7 prejednostavnih recepata, probajte ih

Foto: Shutterstock

SVJETSKI dan tjestenine obilježava se 25. listopada, još od 1995. godine, a cilj mu je ukazati na raznolikost i svestranost ove omiljene namirnice. Iako nismo Talijani, tjesteninu bismo, bez pretjerivanja, mogli jesti svaki dan, a u nastavku donosimo sedam fantastičnih recepata za jela s tjesteninom kojima ćemo proslaviti ovaj dan.

1. Tjestenina s 4 vrste sira

Ovo je recept za istinske ljubitelje sira. Naša je preporuka da koristite parmezan, tilzit, ementaler i gorgonzolu, no ovo jelo će biti izvrsno i sa sirevima po vašem izboru. Recept pronađite ovdje.

2. Špageti carbonara

Ovo je jelo talijanski klasik i jedno od najpoznatijih jela s tjesteninom. Osim nevjerojatnog okusa, razlog popularnosti je zasigurno jednostavna priprema koja ne zahtijeva previše vremena ni sastojaka. Recept je ovdje.

3. Špageti sa špekom i parmezanom

Špagete možete pripremiti na razne načine. Ako volite okus špeka, pomiješajte ih sa špekom i parmezanom. Za ovo jelo trebat će vam svega pet sastojaka i 15 minuta, a recept je ovdje.

4. Tjestenina s krem sirom

Ova kremasta 10-minutna tjestenina spas je pri manjku vremena. I za nju će vam trebati vrlo malo sastojaka, tek šest, a recept s točnim mjerama je ovdje.

5. Tjestenina s pancetom i rajčicom

Za ovaj recept koristite bucatine, tjesteninu nalik debljim špagetima s tankom rupicom u sredini, no ako ih nemate, i špageti mogu biti dobra zamjena. Za pripremu pikantnog umaka s Pecorino sirom, pelatima, pancetom i tjesteninom trebat će vam manje od pola sata, a recept je ovdje.

6. Tuna pasta

Studentski obrok u dotjeranom izdanju. Zaljutite ga s malo svježeg čilija ako to volite. Iskoristite tjesteninu koju imate kod kuće, to mogu biti špageti, rigatoni ili penne, a recept pronađite ovdje.

7. Penne all'Arrabbiata

Penne all'Arrabbiata je jelo koje potječe iz središnje Italije, točnije iz regije Lazio, a za pripremu ovog obroka potrebno je samo 5 sastojaka. Koliko je jednostavno, uvjerite se i sami, recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.