U rujnu se održavaju zanimljive kulinarske radionice, cijene se kreću od 75 eura

Foto: Pexels

ZA ONE koji vole kuhati, ali i za one koji nisu pretjerano vješti u kuhinji, a žele naučiti nešto novo, zagrebačka Kuhaona održava radionice tijekom rujna. Bit će tu svega, od talijanske do azijske hrane, a sve se radionice održavaju na adresi Opatovina 13. U nastavku donosimo detalje o svakoj radionici.

Talijanski deserti

Prva radionica na rasporedu je već ovog četvrtka, 12. rujna, a riječ je o radionici talijanskih deserata koju vodi food blogerica Tanja Pastuović Klaić. Radionica traje od 17:30 do 20:30, košta 75 eura po osobi, a na njoj ćete dobiti razne savjete i naučiti kako pripremiti tortu della nonna, kekse baci di dama i brzi tiramisu s malinama. Sve što pripremite, ponijet ćete kući, pa obavezno sa sobom uzmite posudu.

Pizza? Pizza!

U utorak 17. rujna održava se radionica Pizza? Pizza! pod vodstvom food blogerice Sandre Rončević. I ova radionica košta 75 eura po osobi i traje od 17:30 do 20:30, a naučit ćete kako zamijesiti tijesto i ispeći pizze različitih okusa. Radit će se sfincione, sicilijanska pizza bogata nadjevom od rajčica, luka i inćuna, napolitanska pizza parigina, s nadjevom od sira, šunke te završnim slojem od lisnatog tijesta, i na kraju mustazzeddu, rustikalna pizza s nadjevom od svježih rajčica koja dolazi sa Sardinije.

Sushi

Za one koji žele naučiti pripremati sushi, u četvrtak 19. rujna održava se radionica pod vodstvom sushi majstora Fabiana Šaravanje. Traje od 17:30 do 20:30, cijena je 110 eura po osobi, a naučit ćete koji su najvažniji sastojci u pripremi sushija te kako tanko narezati ribu i skuhati rižu da bude suha i ljepljiva. Na kraju radionice znat ćete kako pripremiti nigiri, hosomaki i uramaki u zanimljivim kombinacijama ribe i povrća.

Burger od A do Ž

U utorak 24. rujna food blogerica Sandra Rončević održat će još jednu radionicu, ali ovog puta o burgerima. I ona traje od 17:30 do 20:30 i košta 75 eura po osobi, a naučit ćete zamijesiti tijesto i ispeći brioche burger peciva, napraviti odreske od junetine i puretine, pripremiti domaću majonezu i umake te coleslaw salatu, ispeći hrskavu slaninu pa složiti burgere. 

Okusi Azije

Zadnja radionica predviđena za rujan posvećena je okusima Azije, a nju će u četvrtak 26. rujna voditi Tanja Pastuović Klaić. Traje od 17:30 do 20:30, košta 75 eura, a naučit ćete kako pripremiti neka od najpoznatijih azijskih jela. Na jelovniku su povrtne spring rolice sa slatko-ljutim umakom, dan dan noodles s mljevenim mesom te katsu piletina s rižom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.