MUŠKATNA TIKVA nevjerojatno je svestrana namirnica, a okus joj je slatkast pa je idealna za deserte. Od nje možete raditi savijače, ali i pite od prhkog tijesta, baš poput ove koju je napravila naša čitateljica Adnanka Ada Mujičić.
U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je recept za desert s ovom jesenskom namirnicom koju obožava, kako kaže, a u nastavku pronađite sve potrebne sastojke i postupak za pripremu ovog deserta.
Prvo zamijesite tijesto, a za to će vam trebati:
- 200 g oštrog brašna
- 200 g glatkog brašna
- 125 g maslaca
- 200 g šećera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- malo vode.
Zamijesite prhko tijesto, umotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Za to vrijeme tikvu prerežite napola te ispecite u pećnici, a zatim ispasirajte.
Sada je vrijeme za pripremu kreme od tikve, a za to će vam biti potrebno:
- 1 muškatna tikva
- 500 g kreme za cheesecake ili mascarpone sira
- 150 g šećera
- cimet
Ohlađenoj tikvi dodajte kremu za cheesecake ili mascarpone te cimet i šećer i dobro promiješajte. Tijesto utisnite u kalup i na njega nanesite kremu od tikve pa pecite pola sata na 180 stupnjeva.