Za ovaj restoran u špilji tvrde da je zamka za turiste, evo koliko ovdje košta večera

Foto: FB/Ristorante Hotel Grotta Palazzese

U GRADIĆU Polignano a Mare, smještenom na samom jugu Italije, nalazi se jedinstven restoran u špilji, Grotta Palazzese, iz kojeg se pruža predivan pogled na Jadransko more. Ovaj je restoran hit na društvenim mrežama, no nije jeftin, a mnogi tvrde da je riječ o zamci za turiste.

Špilja Grotta Palazzese mjesto je na kojem su još od 1700-tih godina talijanske plemićke obitelji održavale večere i domjenke, a danas se ovdje nalaze istoimeni hotel i restoran koji može primiti 150 gostiju, a osim obaveznih rezervacija, ovdje vrijede i druga stroga pravila.

Stroga pravila kojih se treba pridržavati

Restoran je otvoren od svibnja do listopada, ručak se poslužuje od 12:30 do 14 sati, a večera od 18 do 22:30. Stol možete rezervirati za maksimalno šest osoba, a prilikom rezervacije ne možete birati stol, već vam se on dodjeljuje na ulasku. Osim toga, ovdje se smijete zadržati do dva sata.

Pripaziti treba i na dress code, koji je striktniji za večeru nego za ručak, pa tako muškarci na večeri ne smiju imati kratke hlače ni natikače ili sandale. Djeca mlađa od 10 godina ne smiju ući u restoran, a ona starija od 10 godina smiju, ali samo u vrijeme ručka te za večeru od 18 do 20 sati.

Skup restoran, mnogi tvrde da ne vrijedi tih novaca

Odabrati možete između pet menija te jela à la carte - jedno, dva ili tri jela koštaju 195 eura po osobi, četiri jela koštaju 235 eura po osobi, a pet jela 275 eura po osobi. Mnogi tvrde da ne vrijedi tih novaca i da je riječ o zamci za turiste.

@thelittlebasketco Guilty 🙋🏻‍♀️ #polignanoamare #grottapalazzese #italy ♬ original sound - Erin Fang | thelittlebasket

"Upravo sam potrošio 500 eura na ovaj restoran unutar špilje samo da bih jeo zamrznutu hranu i susreo se s osrednjim osobljem, samo zato što su nas društvene mreže uvjerile da je to dobra ideja", piše jedan tiktoker, a mnogi su se složili s njim u komentarima.

"Ubuduće pretražite popularna mjesta na društvenim mrežama, a zatim ih prekrižite. Tako ćete izbjeći gužvu i lošu hranu", "Ovo iskustvo je doista jednom u životu - nakon što dođeš ovamo, više se nikada nećeš poželjeti vratiti", "Ovo je obična zamka za turiste", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.