SEZONA je kupusarki, a kupus je odlična namirnica puna vitamina - posebno C vitamina, vlakana, a ujedno je i niskokaloričan. U ovom periodu volimo iskorištavati dostupne namirnice, a kupus se ne mora jesti samo na žlicu. Prisiljeno zelje i sekeli gulaš su nam jedna od omiljenih jela s kupusom, ali ovaj put odlučili smo isprobati nešto malo drugačije - popečke od krumpira i kupusa.
Popečke ljeti obožavamo, a oni s tikvicama su možda i najčešći način pripreme tog povrća. Popečci od kupusa i krumpira su jednostavna i hranjiva kombinacija, a mogu biti prilog, užina, pa i glavno jelo. Mi ih najviše volimo ispeći puno za večeru, pa ih ponijeti na posao za gablec.
Potrebni sastojci
Evo što će sve biti potrebno.
- svježi kupus
- krumpir
- jaje
- ribani Gouda sir
- sol, papar, svježi peršin
Kako se pripremaju
Krenite s pripremom smjese. Narežite krumpir i skuhajte ga. Dok se kuha, naribajte ili narežite svježi kupus, pa ga pirjajte na malo ulja, a možete mu dodati i češnjak ili luk. Od kuhanog krumpira napravite pire, pa ga pomiješajte sa svim ostalim sastojcima i oblikujte popečke. Ako trebate gušću smjesu, dodajte malo krušnih mrvica. Popečke pržite na malo ulja, po nekoliko minuta sa svake strane.
Detaljan recept pronađite ovdje.