Ana u Superpotjeri nadigrala četvero lovaca i osvojila 22.500 eura

Screenshot: HRT

Ana Žele, diplomirana psihologinja i psihoterapeutkinja, osvojila je 22.500 eura u Superpotjeri.  Ana je već uspješno sudjelovala u Potjeri i Milijunašu, a planirala je osvojeni iznos uložiti u putovanje u Australiju, organizaciju velike fešte i donaciju udruzi za onkološke pacijente. 

U prvom krugu briljirala je osvojivši maksimalni iznos od 2500 eura. Lovci su zatim iznijeli ponude - za dvoboj sa svih pet čak 40.000 eura i 12 sekundi prednosti. Ipak, Ana se odlučila za borbu protiv četvero lovaca (Deana, Morane, Svena i Kreše) za 22.500 eura i 16 sekundi prednosti.

"Dosadašnja iskustva iz Potjera govore mi da sam uvijek dobro procijenila i uspješno prošla ploču Potjere. Volim igrati opuštenije, osobno me ne zasljepljuju veliki iznosi. Tako da se odlučujem za opušteniju igru i četiri lovca", rekla je Ana.

Ana je u drugom krugu pokazala veliku smirenost i preciznost, točno je odgovorila na sva pitanja i uvjerljivo nadigrala Deana, Moranu, Svena i Krešu s čak 24 sekunde prednosti. Njezina izvedba oduševila je sve u studiju. 

"Čestitam! Iskusni i dobri kvizaši ne daju se impresionirati i znaju mudro izabrati, čak ako je i bila pogreškica", rekla je Morana. "Izvrsna procjena i igra, sve je bilo savršeno", dodao je Sven.

Jakov nije nadigrao lovce

Zadranin Jakov Dukić, student treće godine povijesti i arheologije na Sveučilištu u Zagrebu, u prvom krugu osvojio je 500 eura. Odlučio se zatim za dvoboj s Mladenom, Krešom, Svenom i Moranom, u kojem je igrao za 6000 eura, dok su lovci imali 45 sekundi na raspolaganju. Nažalost, izbor se pokazao prezahtjevnim - lovci su znali sve odgovore i na kraju su im ostale 22 sekunde.

Dean: Andy Warhol i Terminator - pa to su neke osnove

Zagrepčanin Mate Piškor je u dvoboj sa Svenom, Moranom i Krešom krenuo s 2000 eura i borio se za 6000 eura uz 25 sekundi prednosti. Zahvaljujući dobroj procjeni i znanju, kao i Krešinoj pogreški, Mate je uspješno nadmašio lovce i osigurao pobjedu s čak 30 sekundi.

Natjecatelj nije znao da se Anna Maria Pertl udala za Leopolda Mozarta u Salzburgu, dok je Krešo mnogo vremena izgubio i na kraju nije odgovorio na pitanje o roditeljima umjetnika Andyja Warhola. Nije znao da su Julia Zavacka i Ondrej Varol (koji je promijenio ime i prezime u Andrew Warhol kada je došao u SAD) roditelji slavnog začetnika pop-arta, što je izazvalo nevjercu kolega lovaca. 

"Andy Warhol i Terminator, pa to su neke osnove života. Neugodno, neugodno", poručio je Dean, a s njim se složio i Sven.

Krešo se opravdavao da nije razumio prezime, što je i Sven istaknuo kao razlog zbog kojeg su se na kraju zbunili. "Nemojte se opravdavati. Samo je sve neugodnije. Čestitajte čovjeku i idemo dalje", kazao je Dean.

Sportski novinar osvojio 8000 eura

Posljednji natjecatelj bio je Hrvoje Posavec iz Podravskih Sesveta. Sportski novinar točno je odgovorio na svih pet pitanja u prvom krugu i osvojio 2500 eura. Odlučio se za duel s tri lovca za 8000 eura i 23 sekunde prednosti iako je imao ponudu za igru sa svih pet lovaca za 35.000 eura. Hrvoje je pobijedio Mladena, Krešu i Deana, a na satu mu je ostalo 19 sekundi. 

Natjecatelj nije znao da točku koja dužinu dijeli na dva jednaka dijela zovemo polovište te da prašnici kod biljke proizvode pelud. Mladen je mislio da za dva trokuta s jednakim kutovima kažemo da su sukladni, no točan odgovor je da su slični.

"Čestitam! Dali smo sve od sebe. Iako sam imao jedan netočan odgovor, to na kraju nije bilo presudno. Bili ste koncentrirani i držali ste svoj ritam. To je presudilo", rekao je Mladen. 

"Niste se dali navući na visoke ponude, mudro ste odabrali i čak premašili željeni iznos. Suvereno ste odgovarali na pitanja, što pokazuje da znanje imate, ali i da znate stati kada treba. Čestitam vam", dodao je Krešo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.